0

М арселиньо е една от най-големите легенди на Лудогорец, а в последните дни името му се завъртя като евентуален помощник на завърналия се в Разград Ивайло Петев. Преди това пък плеймейкърът надъха Тодор Неделев преди дебюта му – в случая злощастен. За всичко това вестник „Мач Телеграф“ говори с бившия български национал. Ето какво каза той специално за нашите читатели.

- Марселиньо, какъв е коментарът ти за завръщането на Ивайло Петев в Лудогорец?

- Аз започнах работа в Лудогорец с Ивайло Петев и Георги Дерменджиев. Той е човекът, който даде старт на този Лудогорец, който постигна толкова много успехи в последствие. Те двамата направиха така, че цял свят да говори за българския шампион. Всички говореха за нашия стил „тики-така“. Петев е голям професионалист. Вярвам, че с него отборът отново ще има големите успехи.

- Ти си един от малкото футболисти, работили с него и в Лудогорец, и в националния. Какво е мнението ти за човека Ивайло Петев?

- Аз познавам двама Ивайло Петев. Единият е този, с който работех в Лудогорец, а другият – този, с който бях в националния отбор на България. В Разград той беше един много добър треньор. А в националния – към всичко това трябва да добавим и фактът, че вече бе станал голям професионалист. Когато отивах на лагерите с България, Петев беше много различен, беше се променил към добро. Беше станал треньор много високо ниво. Поздравих го за завръщането в Разград и му пожелах успех. Пожелах му да стане шампион на България още този сезон и да влезе в последствие в групите на Шампионската лига. Очаквам силни мачове с него, защото той е страхотен треньор, а в Лудогорец има много добри футболисти. Със сигурност ще направи големи неща.

- Първият му мач няма да е лесен – срещу крив съперник като Черно море?

- Да, няма да е лесно. Двубоят с Черно море е от изключителна важност за Лудогорец, защото една победа ще даде нужното самочувствие.

Цялото интервю четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"