0

Л егендата на Локомотив Пд коментира пред „Мач Телеграф“ напрежението между феновете и ръководството на „Лаута“.

"Не ми е много приятно да коментирам, защото не съм вътре в клуба. Ходя като фен на мачовете, като и този сезон гледах две домакинства на живо. Истината е, че това ръководство на Локо иска легендите да не са в клуба. Уж , защото сме правили интриги и сме разваляли обстановката. Аз много мразя несправедливостите и когато видя нещо, което според мен е недопустимо, си казвам мнението. Крайно време е да се разбере какво е Локомотив Пд. На първо място това е публиката, а веднага след това сме ние – тези, които сме давали години от живота си за този клуб. Няма как тези хора, които го управляват сега, да ми казват, че са по-големи локомотивци от мен. Аз съм морално обиден. Не съм обиден, защото са ме лишили от някакви облаги, а защото морално съм засегнат. Но може би добре стана за мен, че ме изгониха навремето, заяви голмайстор №1 в историята на Първа лига.

"Те даже се опитаха да кажат после, че не са ме гонили, а сам съм напуснал. После играх още 5 години и счупих 50-годишния голов рекорд на Петър Жеков. Ако бях останал в Локо Пд, нямаше да успея. Нямаше да издържа 5 години при това ръководство. Даже, когато се видим с Крушарски по някакви благотворителни събития, му благодаря, че така се случи с мен", заяви още легендарният голмайстор пред "Мач Телеграф".

Той коментира и настоящото напрежение между ръководството и феновете.

„Аз мисля, че да се дават някакви крайни оценки на Любо Пенев и играчите, все още е твърде рано. Сезонът сега започва, а резултатите реално не са чак толкова трагични. Когато аз бях в отбора, имаше и по-тежки периоди включително и такива, в които бяхме в долната половина на класирането. Случва се. Лошото е, че клуб като Локомотив трябва да се управлява от хора с много пари. Когато ги нямаш тези пари и не инвестираш достатъчно, се стига до положение като сегашното. А и лошото е, че се случва така, че тъкмо когато направим отбор, веднага продаваме най-добрите играчи и всичко почва отначало. Сега на Любо Пенев са му взели едно-две момчета и още не могат да ги картотекират. При това положение всичко, което става в момента е съвсем нормално и аз никак не съм учуден, от резултатите. Нищо изненадващо няма“, каза още Мартин Камбуров.