0

К апитанът на Царско село Мартин Кавдански даде своята версия за невижданите сцени с известната вече по цял свят изпусната от него дузпа в края на мача с Локо София, последен за „царете“.

Тогава, при отсъден за тях наказателен удар при споровете кой да го изпълни, топката беше отнета от Яфа, който дори бе изгонен от терена след като на терена връхлетя и собственикът Стойне Манолов.

При 1:1 „капитанът“, както го нарече Яфа Усуфа в своя разказ за случилото се, изпусна дузпата. Кавдански хвърли пред Gong.bg светлина върху някои интересни факти, предшестващи епизода, който превърна Царско село в световна новина, макар и не заради футболни достойнства.

"След като отсъдиха дузпа в последната минута в наша полза, треньорът ме извика и ми каза, че Ботев Враца водят с 5:3”, каза Кавдански.

„Това означаваше, че сме изпаднали и е без значение дали ще победим. Затова ме попита дали искам да изпълня тази дузпа. Като капитан и играч с най-много мачове за този отбор, ако отбележа, аз да съм вкарал последния гол. 

Знаехме, че ако изпаднем, този отбор вече няма да съществува. Искам да подчертая, че ако от тази дузпа зависеше нашето оцеляване, разбира се, че щях да дам на друг да изпълни тази дузпа. След като треньорът каза ясно на всички, че аз ще изпълнявам дузпата, моят бивш съотборник Яфа не се съобрази с неговото решение, което е закон, и ми каза, че няма шанс да ми даде топката. 

Явно само той не беше разбрал, че сме изпаднали и резултатът е без значение. Сигурно е бил пиян от предишната вечер, защото е бил в столична дискотека до 4 часа  сутринта."
 
"Нашият президент Стойне Манолов чу разговора между мен и треньора и бе съгласен с него - че аз заслужавам да изпълня тази дузпа без значение. 

Наглото поведение и несъгласието на Яфа го провокира да влезе на терена и да вземе топката от него. За съжаление, вратарят хвана дузпата, но както всички видяха, през първото полувреме спаси още една. 

След това Яфа ме аплодира иронично и това още повече вбеси президента", допълни Кавдански.
 
"След цялата драма излиза, че съм изпуснал тази дузпа нарочно. Аз съм чист пред себе си, пред съотборниците си и пред семейството си, така че съм готов по всяко време да ме разпитват от Прокуратурата или да ме тестват на детектор на лъжата."
 
"Относно смешните обвинения на Яфа, че някой го е заплашвал с убийство - сигурно се е объркал. Ще обясня защо. Месец по-рано в столичен мол е закачал жената, на когото не трябва, и докато са го били на паркинга, е чул, че "ако това се повтори, ще го убият". Треньорът на вратарите бе изнервен от ситуацията и му каза да напусне терена", добави Кавдански.

ШОКИРАЩО! Заплашили играч на Царско село с убийство заради дузпата, след която тимът изпадна