0

О ще една болезнена раздяла беляза кариерата на един от най-обещаващите млади играчи у нас – Мартин Петков. Той се оказа ненужен и в Славия, след като преди това и от Левски му посочиха вратата. За капак младежкият национал бе и в Украйна, когато на 24 февруари Руската федерация нахлу с армията в територията на съседната си държава. Двамата с Боби Цонев изкараха кошмарни часове в Одеса, където бяха подписали с местния Черноморец. Те предприеха и рисково завръщане у нас с автомобил. „Мач Телеграф“ потърси Петков, който да разкрие с какви чувства приема раздялата си с „белите“ в навечерието на първенството, както и какви са намеренията му за бъдещето. 

- Мартине, как се чувстваш в момента и успя ли да се подготвиш достатъчно, за да може по-лесно да се наложиш в новия си отбор?

- Добре съм, успях да се подготвя. Имахме лагер с младежкия национален отбор, а след него директно се включих в подготовката на Славия. Не съм излизал от ритъм, тренирах до последно с „белите“. 

- Защо се стигна до раздялата със Славия?

- Аз съм млад играч и за мен е важно да играя колкото се може повече мачове, за да трупам опит. Треньорът на Славия Златомир Загорчич ми обясни, че няма да имам тази възможност. Затова се разделихме по-взаимно съгласие. Преценихме, че това е най-доброто и за двете страни.

- Ти, лично, доволен ли си от представянето си в Славия?.

- Да, доволен съм от моите игри, въпреки че за един нападател най-важно е да вкарва голове. Доста добре започна престоя ми при „белите“ - дебютирах с гол. След това ме преследваше малшанс и не успях да реализирам повече попадения. Все пак съм доволен от изявите си в мачовете. Аз съм максималист и доста самокритичен. Има още много върху какво да работя.

Цялото интервю с Мартин Петков четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"