0

Ф утболните босове в България ще изчакат развръзката около казуса "Станимир Стоилов в АПОЕЛ Никозия", за да вземат окончателно решение около името на новия треньор на националния отбор. 

Ясно е, че Младен Кръстаич вече е история. Новият селекционер ще бъде българин, а цел №1 на ръководството на футболната ни централа е привличането на Станимир Стоилов. Както "Мач Телеграф" първи съобщи Мъри се е разбрал с ръководството на АПОЕЛ да поеме тима, но това ще стане, ако Апелативната комисия към кипърската федерация потвърди наказанието на треньора Рикардо Са Пинто от 4 месеца, което самият спец обжалва, а не клуба.

Шефовете на АПОЕЛ искат да уволнят дисциплинарно португалеца заради скандалното му поведение, прикрепено с максималното наказание в Кипър, и да назначат на негово място Стоилов. Заседанието трябваше да се проведе вчера, но е отложено за идния четвъртък (26 октомври), когато в България се празнува Димитровден.

Именно за тази дата е насрочено и заседанието на Изпълкома. Членовете на висшия съвет на футболната ни централа първо ще изчакат развръзката с Мъри и, ако той поеме АПОЕЛ, вариантите за нов треньор ще бъдат Илиан Илиев и селекционерът на младежите Александър Димитров. Първият не иска особено да поема България, а вторият - мечтае за това назначение от доста време. Възможно е в дните преди заседанието да се появи и още някое име в списъка, но това е малко вероятно.