0

Х ебър изпитва много сериозни затруднения с попълването на състава за следващия сезон, а след само четири дни тимът трябва да замине на подготвителен лагер в Словения. 
Смяната на властта преди седмица даде повод за оптимизъм на феновете, че „гробарите“ ще се възстановят от финансовата криза от миналия сезон. Това е на път да се случи, но сега ръководството на Хебър има друг проблем, пише днес в. „Мач Телеграф“.

Исканите футболисти масово отказват да дойдат в Пазарджик, въпреки нелошите условия, които им се предлагат. Причината е, че техните мениджъри твърдо не вярват, че Хебър се е справил с кризата и, че бъдещето на клуба изглежда много неясно. 

Според източник от новата управа, във футболните среди върви истинска кампания срещу Хебър и това е причината отборът все още да не е подписал поне с част от исканите футболисти. Засега двама нови подписаха – Хуго Озее от Крумовград и Радослав Терзиев от Спартак Вн. С отбора тренира и Георги Търтов, който през миналия сезон игра в Славия. Халфът Мартин Райнов също се присъедини към състава на Валентин Великов, но все още не е подписал договор. Има и двама чужденци на проби, като единият е вратар от Кабо Верде. 

Проблемът е, че от групата от 22-а футболисти, които започнаха подготовка, повечето са без договори и не е ясно кои от тях ще заминат за Словения. Според различни източници таранът Шейх Диаманка е поискал да напусне и да се премести в Пловдив при Любо Пенев и Локо Пд. Бъдещето на Ангел Бастунов изобщо е обвито в мъгла. Със сигурност неговият мениджър Николай Жейнов му търси отбор в чужбина. 

Проблемите на Хебър със запазването на състава се появиха още в края на миналия сезон. Заради финансовата криза, тогавашното ръководство не предприе никакви действия, за да разговаря с играчите и да им предложи нови договори. От друга страна, тогава основната цел бе запазването на мястото в Първа лига и никой не мислеше за близкото бъдеще. 

Групата на Хебър в момента: 

Вратари: Петър Дебърлиев, Мартин Янков, Боян Загорски, Марсио Ла Роса (Кабо Верде, проби) 

Защитници: Божидар Пенчев, Николай Николаев, Мартин Михайлов, Иван Дишков, Хуго Озее (Крумовград), Радослав Терзиев (Спартак Вн), Петро Долгов (Украйна, проби), Кристиан Андонов(Ботев Ихтиман, проби)

Полузащитници: Богомил Божуркин, Мартин Райнов (Локо Пд), Стилиян Тисовски, Сашо Лебанов, Атанас Кабов, Христо Груев (Хебър II, проби), Кристиян Янакиев(Хебър II, проби), Костадин Велчев(Хебър II, проби) 

Нападатели: Шейх Диаманка, Октай Хамдиев, Георги Търтов (Славия), Мариан Иванов (Хебър II, проби