0

"През лятото на 2020 година от ЦСКА за първи път се свързаха с мен, което беше едва в последния ден от трансферния прозорец в девет вечерта. Казах: "Съжалявам, но няма как да взема толкова прибързано решение. Благодарих им за интереса и продължих да се фокусирам върху Юпен“, каза защитникът на ЦСКА Мено Кох пред „Voetbalzone“, цитиран в днешния брой на вестник „Мач Телеграф“.

„Следващата зима беше февруари и предположих, че трансферният прозорец е почти затворен в много страни. Тогава изведнъж ми се обади собственикът на ЦСКА, че все още се интересуват от мен“, спомня си Кох, а веднага след това идва и трансферът.

Договорът му със столичани изтича през 2024 година. Какво казва бранителят: „Дали съм готов за ново предизвикателство или стъпка напред? Трудно ми е да гледам по-далеч от този сезон. Клубът може да ми направи предложение за една или две години? Моята приятелка ще се върне в Холандия. Аз самият не бих искал да го правя, но моето предпочитание е още няколко години в чуждестранен клуб.“

Това му желание е свързано със семейното положение на Кох. „Дъщеря ни е още много малка, така че сега е малко по-лесно да играеш в чужбина. Приятелката ми случайно отиде в Холандия с малкия днес, така че най-накрая мога да спя няколко нощи!“, завършва той през смях.