0

Ж елко Копич е освободен от поста старши треньор на Ботев (Пловдив), научи БТА от източник, близък до футболния клуб. Хърватският специалист повече няма да води "канарчетата", като води финални преговори за прекратяване на договора си. 

След като вчера ръководството на "жълто-черните" освободи двама треньори от щаба на Копич - Радостин Александров и Георги Онов - днес хърватският наставник също си тръгва от клуба, а решението е на собственика на Ботев Антон Зингаревич. Както е известно, след последния шампионатен мач на Ботев срещу Арда от щаба на "канарчетата" бяха освобени Артур Ованесян и Алекса Бошкович, които стигнаха до физическа саморазправа по време на срещата в Кърджали. 

Желко Копич наследи начело на Ботев Азрудин Валентич, който през миналия сезон изведе "жълто-черните" до бронзовите медали в Първа лига, но след слабия старт на настоящата кампания напусна треньорския пост на "канарчетата". Въпреки това, той остана в клуба като стратегически съветник на собственика Антон Зингаревич. 

Сега обаче Валентич също ще бъде освободен от Ботев, научи БТА от източник, близък до клуба. Най-вероятно специалистът ще започне работа в академията на Зингаревич Виста, която в началото на 2023 година ще бъде преместена в Дубай. 

Новият наставник на "жълто-черните" ще бъде определен в близките часове, като изборът е измежду трима чуждестранни специалисти.

След 18 изиграни кръга от началото на сезона в Първа лига Ботев (Пловдив) заема 10-то място в класирането с актив от 19 точки, колкото има и 11-ия в подреждането Берое. Освен това, "канарчетата" отпаднаха на осминафиналите в турнира за Купата на България след поражение с 1:2 от Славия.