0

Б ившият селекционер на националния отбор на България до 21 години Михаил Мадански сподели пред в. „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящата среща на отбора с Косово днес.

„При младежите винаги е въпрос на поколение. Не може постянно да имаме много силни играчи и да се справяме на високо ниво. Това поколение се представя на едно добро ниво. С корекциите, които бяха направени и играчите, които са в момента, съм на мнение, че отбора доби различен облик. Игрово стоят доста добре. За загубата от Германия мога да кажа, че те имат по-висока индивидуална класа. Това оказа влияние. Доста натрупано самочувствие имат и играят в по-класни отбори. Те бяха убедени, че ще ни победят и си мисля, че играха с голяма лекота.

Нашите момчета се представиха достойно. Заслужават адмирации, защото не са загубили от Литва или Черна гора, а от Германия. Специално в този мач и предния с Израел мога да кажа, че отбора ми хареса как играе. Всички коментират грешката на Пламен Андреев, но според мен не бива да се връщаме към нея. Това е грешка на растежа. Трябва да го потупат по рамото и да гледа спокойно напред. В срещата между Хърватия и Турция Доминик Ливакович допусна страхотна грешка, което може на „шахматистите“ да им коства класирането. Никой нищо не казва.

Какво още каза Михаил Мадански четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"