1

П резидентът на футболната ни централа Михайлов заяви, че днес няма да подаде оставка. Той направи изявлението, след като приключи изслушването му в Комисията за противодействие на корупцията (КПКОНПИ) в София.

"Днес оставка няма да подам. Ще получите отговори на всички въпроси другата седмица”, каза бившият вратар, който е на поста от 2005 г.

"Няма никакво разследване. Имам много голям морал", допълни Михайлов, но не отговори конкретно за какво точно е бил разпитван три часа. "Всичко каквото са искали, съм им го казал".

За обещаното си изявление и решение другата седмица той поясни: "Имаме колективен орган, който ще съберем и на който аз ще кажа какво ще направя. Там ще получите отговори на всички въпроси, включително и финансови за дейността на БФC", заяви Михайлов.

Михайлов беше призован на разпит в КПКОНПИ по неясна все още тема в 14:00 часа и остана три часа в Комисията. Час и половина по-рано пък с личния автомобил на президента – джип Мерцедес, си тръгна адвокатът му.

"Аз трябва да кажа какво ще направя, така че не се притеснявайте. Всички неща, които интересуват обществото, ще станат достояние. Всичко, което интересува обществото – финансиране, разхождане на средства, абсолютно всичко.

За вчерашния мач не чувствам никаква вина, защото това е мач на УЕФА. И УЕФА решава къде и кога да се играе и дали да е с публика или без публика", подчерта бившият вратар.

А когато бе запитан дали резултатът от мача България - Унгария не е бил предварително спазарен за 2:2 (при равен унгарците си гарантираха участие на Евро 2024), той първо буквално не повярва на въпроса и след това заяви: "Моля? Как да е уговорен мача, това са глупости".

Попитан как би коментирал кръвта вчера, ранените полицаи и фенове, той отговори: "Точно затова УЕФА каза да няма публика".