0

Мирослав Иванов е сред играчите, чиято кариера е преминала и през Левски, и през Лудогорец. Бившият халф е трикратен шампион със „сините, както и двукратен с „орлите. С двата тима той има още шест трофея. Потърсихме Шуменския Деко, за да ни сподели очакванията си преди дербито между Левски и Лудогорец.

- Здравей, Миро, как виждаш предстоящото дерби между Левски и Лудогорец?
- Очаквам да стане един истински дерби мач. И двата отбора твърдят, че са в добра форма. Надявам се да стане един хубав мач. Кой ще победи, няма кой да знае.

- Ще се отдалечи ли Лудогорец прекалено много от първото място, ако загуби срещу Левски?


- Според мен не. Видяхте и през миналата година – наваксаха много точки след пристигането на Ивайло Петев, така че има достатъчно време. Има прекалено много мачове до края. Трудно е да си правим изводи още след този мач.

- Какво пречи на Лудогорец да постигне стабилността в резулатите, която сме свикнали да виждаме?
- В повечето мачове Лудогорец играе добре, доминира, но не може да вкара гол, както се случи и срещу Локомотив Пловдив. Гледах мача, Лудогорец игра добре, но не успя да вкара втори гол. Видяхме една нелепа грешка, която се случва изключително рядко. Това доведе до загуба на две точки, но като игра, според мен Лудогорец като игра стои много добре както в първенството, така и в Европа. Тимът стои стабилмно. Да, има над какво да се работи, но отборът разполага с може би най-добрите треньори в България, които ще направят каквото трябва.

- Смяташ ли, че може напускането на Кирил Десподов да се окаже ключово в негативен аспект?
- В Лудогорец има голяма дълбочина в състава. Факт е, че Кирил Десподов оставяше много сериозна следа и с асистенции, и с голове. Смятам обаче, че футболистите, които са в Лудогорец, не трябва да имат проблем да го заменят най-малко в първенството, защото нашето първенство не е от най-висока класа. Всички играчи в Лудогорец са класни, така че трябва да го заменят подобаващо.

Цялото интервю четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX