0

Ц СКА може бързо да приземи Левски с успех във финала за Купата на България, убеден е вратарят на „червените“ Димитър Евтимов. Героят от полуфинала срещу Славия заради двете спасени дузпи призна, че ляга и става с мисълта за спечелване на трофея тази неделя.
„В Левски има някаква еуфория в момента, тъй като отборът се движи добре, има добри резултати. Но тази еуфория ние бързо можем да я приключим“, сподели 28-годишният страж пред „Код Спорт“ по РИНГ. 

„Не бих казал, че има най-стряскащ при тях, но притеснителен е Уелтън. Откакто го взеха през зимата, показва, че е доста добър футболист, скоростен, който атакува и обича да влиза навътре, да стреля. Вкара красиви голове в последните няколко мача и може би той е най-добрият футболист, на когото ние трябва да обърнем внимание.“

Евтимов не скри, че зарядът преди финала вече се усеща. „Ще има напрежение, тъй като се очаква наистина много и от нашия отбор, но ако играя, с първия съдийски сигнал то ще падне напълно. Пълният стадион поне на мен ми действа по-мотивиращо“, призна вратарят, който преди месец изигра първото си Вечно дерби (0:0). 

„Чувството е доста различно. Зарядът пак беше голям, но е друго, когато си на терена и усещаш двете публики да викат зад теб. Този опит ще ми помогне, а сухата мрежа ми дава по-голямо самочувствие“.

Евтимов коментира и промените, които налага новият треньор Алън Пардю. „Пардю дълги години беше във Висшата лига - обича бързия, физическия футбол, центриранията и да вкарваме голове. Мисля, че нещата, които ни показва на тренировките, рано или късно ще почнем да ги показваме и на терена.

При г-н Младенов не играех толкова често, но той разчиташе на мен. Имаше уважение между нас. Даде ми шанса срещу Славия в първия полуфинал. Може би, ако не го беше направил, сега нямаше да играя“, каза Евтимов и призна, че отборът е бил шокиран при напускането на Стойчо Младенов. 

Вратарят даде и своята рецепта ЦСКА отново да бъде шампион. „Първо трябва някой треньор да се задържи по-дълго. Това е лично мое мнение. Да се даде шанс на наставника да формира някакъв състав и той да се обиграе. Няма да стане изведнъж, но постепенно, когато се дава шанс на определени футболисти и треньор, нещата ще се получат“.

Христо Стоичков, който помага за трансфера на Евтимов от Етрополе в Нотингам, пък понякога лично оценява играта му. „Чуваме се, да. Даже наскоро говорихме по камерата, той беше в Маями. Коментирахме втория полуфинал със Славия. Той вярва в нас! Съжалявам, че така го разочаровахме срещу Лудогорец, но се надявам, че на 15 май ще можем да го зарадваме“, завърши вратарят.