0

Н иколай Панайотов е вторият на треньорския пост в ЦСКА 1948 от началото на сезона – той дойде на мястото на Рибарски от тима на 17-годишните. Бургазлията бе хвърлен от юношеския футбол направо при големите след треньорски стаж в спортна академия ДИТ София и юношите на ЦСКА 1948 - първите му два мача завършиха с победи на нула: 1:0 над Етър и 2:0 над Славия.

Сега Панайотов излезе за пръв път да говори пред медиите за цесекарското дерби: ЦСКА-София срещу ЦСКА 1948, което е в неделя от 20:15 ч. на „Българска армия“.

„Върнаха се националните състезатели, разполагаме с почти всички футболисти, надявам се да се представим добре и да излезем победители“, започна 28-годишният наставник, който ръководи шестима футболисти, на които би могъл да вика "батко", начело с капитана Ивайло Чочев (другите са Карагерен, Ганев, Кирилов, Виячки и Кяртансон)..

„Фаворити в първенството трудно може да се каже кой е, най-важното е да покажем едно добро лице и игра и да сме хората, които се радваме повече. 

Аз разговарях с футболистите, играем си мач като мач, най-важното е да покажем нашето лице и да се поздравим с успех. 

Независимо от класирането, ние трябва да излезем мотивирани – разполагаме с изключително добри футболисти и този отбор заслужава да се надиграва и да побеждава“, заяви Панайотов.
Панайотов потвърди, че новото попълнение Аерон Зинга и доскоро контузеният Евгений Сердюк не са готови за игра.

„Аз лично имам доста варианти в главата си – радвам се, че имаме добри и равностойни футболисти, всеки играч е важен, независимо дали е титуляр или влиза от пейката. 

Да, щастливи сме, че Симеон (Симеон Петров, защитник) преподписа с нас. 

Зинга е изостанал с подготовката, тепърва с него е направена индивидуална програма, ще натрупа малко минути и във втория отбор, като натрупа минути, ще бъде с нас. 

Сердюк започна постепенно да тренира, но има време до завръщането му на терена, тъй като прекара тежка контузия“, добави треньорът.

„Надявам се на добро представяне и да се поздравим с трите точки. Надявам се вдругиден да диктуваме темпото – без значение дали сме по-напред в класирането, трябва да дадем всичко от себе си, за да спечелим трите точки“, завърши Николай Панайотов, цитиран от БТА.

С него пред журналистите говори и националният нападател Георги Русев. "Надявам се да направим добро представяне и да се поздравим с трите точки. Резултатът е 0:0 и ние трябва да дадем максимума от възможностите си, за да се поздравим с успеха. Защото тези три точки са изключително важни за нашия отбор, особено на “Армията”.

Не мисля, че е уважително когато гостуваме на Армията, името на нашия отбор да не се изписва като ЦСКА 1948, а да се изписва - гост. Това не е нормално. Винаги трябва да е в рамките и на коректната игра“, заяви Георги Русев.

„На “Армията” се гостува тежко. Предполагам, че ще дойдат доста хора, което ще направи мачът още по-приятен. Който покаже повече самочувствие и изпълни указанията на треньора, ще се поздрави с трите точки."