0

Н овият национален треньор на България Младен Кръстаич дебютира с убедителна победа 5:1 над Гибралтар в турнира Лига на Нациите. Въпреки гръмката победа, сърбинът остана премерен и трезв в реакциите и оценките си.

"Благодаря за поздравленията. Радвам се за футболистите, тъй като с тази победа си осигурихме оставане в групата. Искам да честитя на играчите хубавото представяне в мача. Има някои неща от технически характер, които да работим, но най-важна е победата", започна сръбският специалист.

"Забележки имам, малки, тънки. 90 минути обаче момчетата бяха концентрирани. От моя щаб ще изгледаме мача отново, за да видим грешките. 

Да, Гибралтар не е мерило, но когато завършихме 1:1, се оказа не точно така. Но България трябва да прави такива резултати, защото тя има класа и име на футболна нация. Сега в Северна Македония трябва да потвърдим играта си". 

Попитан какво е променил в отбора и дали това е състава, Кърстаич заяви: "Селекцията ще продължи, тогава ще видим как ще преценяваме по-нататък. 

Отборът днес беше много млад. Трябват бързи, класни и експлозивни играчи за игра на ниво в Европа. 

Не е нужно във футбола да откриваш топлата вода. Искахме да намерим такива футболисти и смятам, че с щаба ми успяхме".

Един от голмайсторите в мача – халфът на Левски Илиян Стефанов, се похвали с „химия“ на високо ниво между избраниците на националния селекционер.

"Целият отбор показа много добра игра и увереност. Спазихме изискванията на треньора, но химията между нас е на невероятно ниво, тъй като сме играли заедно в ниските гарнитури. Смятам, че ще се представяме все по-добре", каза халфът на Левски за БНТ.

"Както всеки един треньор, Младен Кръстаич си има собствени изисквания. Ние ги спазихме, но можем и много по-добре. 

"Целият отбор игра невероятно и всеки се опитваше да даде това, което може. Занапред ще показваме най-доброто ни лице и съм уверен, че ни чака светло бъдеще. Уверен съм в това". 

Вратарят на ЦСКА 1948 (София) Даниел Наумов се появи като титуляр на вратата на националния отбор на България за първи път от 31-и март 2021-а година, когато имаше основна заслуга за точката 0:0 тогава.

"Направихме доста добър мач. При гола беше единствената ситуация с неточност, която допуснахме. Гостите се възползваха от този момент, но важното е, че това не ни повлия и спечелихме убедително, заяви роденият в Гоце Делчев вратар след успеха на България с 5:1 над Гибралтар.

"С тези защитници не се познаваме от вчера. С Антов и Христов сме играли заедно в младежкия отбор, Антон също го познавам много добре. Не се е налагало да се опознаваме.

"Кръстаич на първо място промени дисциплината и наложи здрави тренировки. Ще видим по-нататък какво ще се променя. Сега целта е да продължим по същия начин и срещу Република Северна Македония. Може би това е една нова ера. Целта е да имаме нов стил и всеки да се съобразява с нас. България трябва да е силна, да играе атрактивен и атакуващ футбол.

България изигра стабилен мач и се нуждаеше много от победа, заяви защитникът Валентин Антов след изразителния успех с 5:1 срещу гостуващия отбор на Гибралтар. 

"Изиграхме стабилен мач. Трябваше да го вземем. Важното е, че направихме добър резултат с новия треньор и новата схема. Искаме да изградим стил и това беше добра първа стъпка", каза за БНТ авторът на първото попадение.

"С момчетата в защита сме играли и преди, познаваме се добре и имаме добър синхрон. Имаме обаче още много да избистряме и подобряваме, но сега важни са трите точки и доброто впечатление, което направихме.

"Няма значение, че това е Гибралтар. Те са силни на статични положения и ни вкараха, но важното е, че си върнахме бързо преднината.

"Срещу Република Северна Македония мачът ще бъде различен. Ще ги разучим, пък лека-полека ще подобряваме играта и се надявам да постигаме резултати. Съставът ни е млад и се надявам да продължаваме да се развиваме".