0

С елекционерът на националния отбор по футбол на България - Младен Кръстаич, има желанието да продължи подмладяването на тима и за следващите два мача, които са приятелски срещу Кипър и Люксембург (на 16 и 20 ноември), съобщи Gong.bg. 

Кръстаич е изпратил покана до юношата на Кардиф Сити и Манчестър Юнайтед - Кристофър Попов. 17-годишният атакуващ полузащитник със силен ляв крак, който може да играе и като нападател, е част от Лестър Сити към момента. 

Талантливият младеж е с български корени, роден е в Уелс на 26 октомври 2004 година. Попов е основен играч в състава на "лисиците" до 18 години, като има мачове и за формацията до 21 години. 

Досега има мачове само за юношеския национален отбор на Уелс, така че няма да има проблем да облече екипа на България. Кариерата на Кристофър Попов започва в Кардиф Сити, а след това за 5 години е в академията на Манчестър Юнайтед.

В плановете на Кръстаич са и още двама млади играчи от отбори от две от най-силните лиги - германската и испанската. Това са Лукас Петков от Аугсбург (21 г.) и Борислав Станков-Слави от Валядолид (20 г.).