0

Н овият национален селекционер Младен Кръстаич похвали своите избраници за тяхната отдаденост в работата на лагера в Разград преди мачовете с Гибралтар и Северна Македония. Утре приемаме Гибралтар на тежкия терен на ст. „Хювефарма Арена“ в предпоследния си мач в група С4 от Лигата на нациите на УЕФА.

За дебюта на Кръстаич съставът ни е сравнително непознат и млад. В понеделник пък българите ще гостуват на Република Северна Македония в Скопие.

Кръстаич беше назначен през юли на мястото на напусналия Ясен Петров, подал оставка след 2:5 от Грузия в Разград.

"Не съм човек, който обича да говори за предишните мачове, така че гледаме този мач. Но когато в предишната среща България и Гибралтар завършиха 1:1, цяла Европа беше изненадана от този резултат – с цялото ми уважение към Гибралтар. Никога не деля отборите на фаворите и не-фаворити – всеки противник има моето уважение, където и да съм бил треньор“, изтъкна сърбинът.

"Мачът е важен, защото с една победа ще останем в Лига С със сигурност. Футболистите го осъзнават и са наясно, че първата ни цел е това. Футболистите сами знаят какво могат, имат достатъчно сили и качества. Сега ни трябва подкрепата на публиката, за да стигнем до победата. Знам качеството на всеки един футболист. Но няма да търсим алиби в случай на неуспех“, допълни селекционерът.

"Много съм доволен от подготовката до момента, нямаме контузени, така че всички ще бъдат готови за мача“, каза още Кръстаич, считан донякъде и за германски възпитаник, защото голяма част от футболната му кариера премина в Първа бундеслига.

Запитан колко дебютанти ще има, кой от тримата вратари ще започне под рамката и кой ще бъде капитан, той реагира:

"Дебютанти? Не деля футболистите на новопристигнали и играли преди това. За мене това е без значение. Който има български паспорт, е добре дошъл да представлява България. За мене няма бивши и нови. Хората в списъка са най-добрите повикани.

Относно вратарите ще кажа, че имаме трима добри вратари и всеки един може да пази. Утре ще разберете кой ще бъде под рамката. 

А за капитана на отбора – вероятно сте разбрали от публикации, от вестниците, от роднини или приятели. Кирил Десподов ще бъде капитан“, заяви Кръстаич.

"Най-важното, номер 1 като задача е да изиграем един добър мач с Гибралтар. За момента футболистите заслужават само похвали затова, което показват на терена и покрай терена в последните дни. Сигурен съм, че всеки от тях ще даде не максимума, а буквално своя дан и принос за победата на България. Не се съмнявам в това“, каза  още новият треньор на България.

Три дни по-късно нашите национали завършват в група С4 срещу Република Северна Македония. 

"За този мач ще мислим след утрешния ден, за да видим какво ни трябва. Но без значение как ще завършим с Гибралтар, и за гостуването в Скопие ще се подготвим по най-добрия начин", обясни бившият защитник.