0

С елекционерът на България Младен Кръстаич беше доста изнервен по време на пресконференцията преди предстоящата квалификация за Евро 2024 срещу Сърбия.

„Мога да ви кажа, че не следя медиите преди нашите мачове. Приемам някои неща емоционално. Не съм в течение за това, което се пише. Не искам да коментирам тази ситуация (снимката със съблекалнята на България след гостуването на Литва), а бих желал да се съсредоточа върху утрешния мач. Очаква ни Сърбия. Най-добрия отбор в нашата група, с много добри играчи, подготвени тактически. Имат слабости, които трябва да използваме, надявам се да направим добър мач срещу сърбите“, започна Кръстаич.

„Ние подмладяваме отбора, но ако погледнете нашия състав нямаме футболисти от водещите пет първенства в Европа, с изключение на Илия Груев и капитанът Кирил Десподов, който играе на високо ниво. Всички останали са млади. Някои не играят в клубните си отбори. Защо това се случва? Не аз трябва да ви отговоря. С това разполагаме. Ако вие имате по-добри играчи, дайте ми ги. С изключение на Недялков и Димо Кръстев, това е най-доброто, с което разполагаме. Това са играчите, които следващите десет години ще играят за националния отбор. Когато човек не носи отговорност, е по-лесно да критикува. Аз нося отговорност за подбора на състава, кой го има и кой го няма. Просто казвам каква е ситуацията понастоящем. В края на сезона сме, който беше уморителен. Имаме играчи, които не са в добър игрови ритъм. Ще има промени в състава. Нямаме лукса на Сърбия – с Йордания във Виена да играят с един състав, срещу нас с друг. Надявам се в бъдеще и ние да имаме подобен лукс“, продължи той.

„Целта на подобни мачове е именно такава играчите да добиват увереност. Казва се, че няма какво да изгубим, а има – да не спечелим точки. В тези мачове играчите трябва да добият своя характер, да направят така, че да им се обърне внимание и да покажат това, което демонстрираха в другите мачове, с изключение на първото полувреме с Унгария. Когато дадени футболисти не играят в отборите, това е въпрос към клубовете. Опитваме се с допълнителни тренировки да ги вкараме в ритъм. Не искам да се оправдавам, но това е най-доброто, с което България разполага в този момент”, смята Кръстаич.

„Когато няма резултати, естествено, че има натиск. Бих го усетил, ако не работим както трябва. Ръководството на футболния съюз обаче отчита, че работим както трябва. Липсват ни обаче резултати особено срещу Черна гора и Литва. Искам от играчите да подходят. Сърбия има своите проблеми, своите слаби точки, които можем да използваме. Този млад отбор трябва да действа с повече енергия, да се възползва максимално от своите възможности. Моето желание е да победим с цялото ми уважение към Сърбия”.

„Това е просто един мач, това е футболът. 90 минути се играят, важно е ние да си свършим работата. Надявам се на най-доброто за резултат за България”, каза още той