0

Л удогорец загуби с 1:2 с германския Хановер 96 в първата си зимна контрола, играна на лагера в Белек. Първото полувреме завърши при 1:1 с голове на Николо Трезолди за съперника и капитана Кирил Десподов от дузпа за българския шампион, отбеляза БТА.

В края на мача Хановер осъществи натиск, който завърши с победно пападение на Дерик Кон в 87-ата минута.

Хановер е на пето място във Втора Бундеслига, като не е загубил надежда, че може да се бори за промоция в елита.

От началото на мача за "орлите" започна новото попълнение на тима Диниш Алмейда.

В 11-ата минута тимът на Хановер откри резултата. След центриране от пряк свободен удар 18-годишният Николо Трезолди с глава обърна топката в далечния ъгъл и направи безпомощен вратаря Серджо Падт. Трезолди, който е роден в Италия, в Каляри, но има германско гражданство, е сред изгряващите таланти на немския футбол, играе в националния до 19 г., макар и 18-годишен.

Кирил Десподов изравни от дузпа в 40-ата минута, тя бе дадена за отбита с ръка топка от защитника Яник Дем.

През второто полувреме "орлите" играха с изцяло нов отбор. В 60-ата мин. Атака на Бърнард Текпетей бе спряна с нарушение, а изпълнението на Спас Делев бе прецизно, но вратарят Цилер се намеси и изби топката.

В 87-ата минута, когато Дерик Кон отляво финтира Георги Терзиев и стреля в далечния ъгъл, като топката се отби в страничния стълб и влезе в мрежата за 1:2.
Стартовият състав на Лудогорец: Серджио Падт, Аслак Витри, Игор Пластун, Диниш Алмейда, Дени Групер, Клод Гонсалвеш, Якуб Пьотровски, Доминик Янков, Рик Джонатан, Кирил Десподов, Игор Тиаго.