0

Л удогорец спечели титлите на България до 17 г. и 15 г. само в рамките на един ден. Голмайсторите на тези два тима – Петър Кирев (20 попадения) на по-големите, и Филип Гигов, на по-малките, говориха пред клубния сайт.

;

„Как попаднах в Лудогорец? Откриха ме скаути на клуба, когато бях в школата на Пирин. Бе много трудно да станем шампиони. Виждате, че взехме златото в последния кръг. Борихме се с ЦСКА, Левски и Ботев Пд. И трите отбора до последно бяха в играта“, каза Кирев. „Мечтая един ден да играя в Барселона, който е любимият ми отбор в чужбина. Но преди това трябва да стигна до първия тим на Лудогорец“, добави още футболистът, който игра с България и на Евро 2022 до 17 г. в Израел.

Филип Гигов пък стана голмайстор на елитната група U15 с 28 гола. „В Перник направих първите си стъпки във футбола. Дядо ми ме запали. Бях на 3 години, когато ме заведоха на мач. Играя футбол от 5-годишна възраст и съм много доволен, че съм част от школата на Лудогорец, която е най-добрата в България“, коментира Гигов. „Искам да играя в първия отбор на Лудогорец. Вярвам, че един ден ще имам тази възможност. Всичко зависи от мен. Любимият ми футболист в Лудогорец е Кирил Десподов. Иначе е Кристиано Роналдо“, добави талантът.