0

Н ационалният отбор на България до 21 години се представи повече от достойно при визитата на връстниците си от Германия в европейските квалификации. Въпреки това, селекцията на Александър Димитров загуби с 1:2 от младия Бундестим пред над 15 000 зрители на „Ян щадион” в Регенсбург.

Звездата на Борусия Дортмунд – Максимилиан Байер, даде аванс на домакините в 9-ата минута, а миналият през Интер нападател на Ботев Пловдив Коко Илиев завърши перфектна атака на нашите и изравни в 37-ата минута. Ник Волтемаде от Щутгарт оформи крайния резултат в 65-ата минута от твърде дискусионна дузпа.

Победата гарантира 100% първото място за Германия в групата и класиране на европейските финали догодина. Младите ни „лъвчета”, които озориха немците и в първата среща в София с 2:3, обаче се простиха с надеждите си за континенталния турнир още в миналия кръг, когато паднаха с 1:3 от Полша у дома.

България приключва участието си в квалификациите с гостуване на Израел на унгарска земя идния вторник. На Германия предстои визита на втория в групата Полша, който има 21 точки.