0

“Този отбор има потенциал“, обяви Стамен Белчев след фиаското в Разград. И допълни, че предстои работа. Ти да видиш... Все едно досега не ги знаехме тези неща. Предшествениците на Стамен Белчев също не спираха да ни ги повтарят. В същото време резултатите са налице. И от тях боли.

Тимът се провали в пореден важен мач. Ще завърши този сезон без трофей, загуби най-важната битка с „орлите“ - последната на „Българска армия“ преди да бъде съборен. След това падна още 2 пъти от Лудогорец. Сега ще трябва да се бори със зъби и нокти поне за калъфката, защото тя дава излаз в Лига Европа. Но при едно условие – задължителен провал на Ботев Пд във финала за Купата на България. Иначе калъфката ще си е просто една калъфка. И нищо друго. Дали имаше още нещо хубаво? Да не пропуснем двете победи над Левски.

Ако това обаче е потенциалът на ЦСКА – мерси...Писна! Може би и затова доста от тези играчи, които довчера бяха със статута на големи звезди, сега ще получат възможност да се развиват и да блестят на друго място. Тук, вече сме ги виждали.

Лошото е, че Стамен Белчев или не иска да го проумее, или вярва, че тези хора ще се напънат като за последно заради него. Дали? Не го направиха за Саша Илич, не го направиха и за Нестор Ел Маестро. Сега не се случва и с Белчев. Да, той успя да избегне да се влезе в спиралата от загубите. Но толкова! Затова е време и треньорът да се разчупи малко и да излезе от този стереотип, в който сам се вкара от победата с 3:2 над Арда.

Целия текст четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"