0

АВТОР: ВЛАДИМИР ИВАНОВ

"До края на сезона феновете ще трябва докрай да изпием горчивата чаша, заради несъстоятелността на някои бивши вече ръководители на ЦСКА". Този пост публикува на 1 май лидерът на Сектор Г Иван Велчев веднага след второто поражение от Ботев Пд в полуфиналите за Купата на България и отпадането на "армейците" от турнира, което означаваше нов нулев сезон без трофей за тима.

Три седмици по-късно на Кюстендилеца му се наложи да препубликува мнението си след загубата 0:1 насред София от Черно море, която капарира сребърните медали за "моряците" на Илиан Илиев и прати ЦСКА на чистилището на евробаража за Лигата на конференциите. В петък вечер един от основните тартори на Северната трибуна трябваше да усмирява и да прибира своите другари в сектор "Г" на Националния стадион, включително и с шамари, след грозното хулиганско нахлуване на терена и опита за линч на футболистите на Стамен Белчев и най-вече за прекратяване на мача. Грозно, но не и неочаквано, особено на фона краха на "червените" при това срещу възможно най-недолюбвания съперник след Левски.

На хората им дойде до главата, показа с жест Иван Велчев на един от полицаите, явно подчертавайки, че е нямало как да спре щурма на "армейския" гняв.

Просто в тази 88-а минута горчивата чаша преля... Точно 8 години след онази магична нощ, когато ЦСКА вдигна от "В" група Купата на България пред препълнения "Васил Левски". Онзи трофей обаче по-скоро отвори "кутията на Пандора" за Червена България, слагайки началото на "армейския" разкол, родил ФК ЦСКА 1948, термина "ребрандиране", изливането на 8 милиона лева "в канала" за клубната емблема, а в последните няколко лета трансформирал се в "играйкане".

Целия материал четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"