0

“Имаше нещо във въздуха тази нощ, звездите бяха ярки, Фернандо“, пеят Агнета и Фрида в един от най-големите хитове на АББА за всички времена. В последно време цял свят отново се сети на шведската група покрай Евровизия и с умиление се сети за тяхната „Ватерло“, която и малките деца могат да запеят от раз за разлика от „песните“ от настоящата надпревара. Има нещо във въздуха, което пречи и на един друг Фернандо – Каранга да бъде онзи лидер, от който „армейците“ имаха нужда, след като бе продаден Назон.

Едва ли има футболист, който да е бил посрещан така от „червена“ България, както се случи с Карага. Бразилецът е с „армейско“ ДНК. Това е ясно за всички! Ясно е обаче, че не му липсват някои армейски порядки. Например, като дисциплина. Южноамериканецът си си остава първосигнален. И си прави каквото иска. Съперниците научиха това, но не и неговите. Къде бяха съотборниците му в събота? Хората около Стамен Белчев, които иначе ръкомахат при всяка ситуация. Защо никой не го спря в Разград! Има нещо във въздуха, което кара наш Фернандо да пощурява. Лошото обаче е, че после го няма за битките, в които е най-нужен.

През този сезон отсъствието му бе най-осезаемо в турнира за Купата на България. Първо си изкара червен картон срещу Черно море! И той се оказа фатален - „червените“ загубиха с 0:1. Така той пропусна двубоя с Арда за Купата, който „армейците“ взеха с 1:0. Юга бе точен в 18-ата минута, за да може да бъде изпълнена малката цел в турнира – полуфинал. Там обаче Фернандо отново бе големият отсъстващ. В първата среща, загубата с 0:1, бе контузен и само тялом бе на пейката. След това обаче дори не пътува за Пловдив, където ЦСКА трябваше да наваксва изоставането от София. Защо ли? Направи онзи жест (б.р. рязането на глава) срещу Левски. И така се оказа с пет жълти картони.

Някак покрай другото премина и изпълнението му в столичен нощен клуб. „Ще разследваме“, „Ще го накажем“, промълвиха „армейците“. Явно е обаче, че Каранга си прави своето. И така се стигна до поредното Ватерло. Този път в Разград. А се вижда, че един е ЦСКА с Каранга и съвсем друг без него. „Мислех, че никога няма да загубим, но няма и съжаление“, се пее още във Фернандо. Истината обаче е, че каквото можаха „червените“ - загубиха го. А сега Фернандо пак няма да го има....Я за един, я за два мача.