0

И зпълнителният директор на Левски Даниел Боримиров разкри екипа, с който ще работи Станислав Генчев. Досегашният треньор на хита от последния шампионат Крумовград се завръща на „Герена”, където преминаха първите му години като футболист, и бе официализиран пред общественост и медии.

„Имам удоволствието да ви представя новия старши треньор на ПФК Левски – Станислав Генчев и неговия екип. Негови помощници ще бъдат бившите играчи Живко Миланов и Дарко Тасевски, Петър Пеев ще е кондиционен, а Йордан Господинов ще се занимава с вратарите. Спряхме се на този екип, тъй като всички те са минали през Левски, знаят какво представлява Левски. Надявам се, че каквито бяха на терена, този хъс и амбицията, да ги предадат на играчите. Целият клуб стои зад целия екип. Пожелаваме успех на отбора”, коментира Боримиров.

„Станислав Генчев беше първи вариант. Радвам се , че успяхме. Разговорите протекоха гладко. Нямаше никакви странични неща, които да спъват идването на Станислав в Левски”, каза още изпълнителният директор.

„За мен и моят екип е чест и отговорност да застанем начело на най-обичания български клуб. Сигурни сме, че ще направим силен отбор, който играе печеливш и динамичен футбол, който радва феновете. Първата ми мечта бе да стана треньор, а втората е да стана шампион с Левски. Още от момента, в който напуснах Левски като футболист, съм се надявал да се завърна. Три пъти бях близо, но това не се случи. Да бъда треньор на Левски, е моя мечта и съм готов да поема тази отговорност”, бяха първите думи на самия Станислав Генчев на пресконференцията.

"Дали е нереалистично Левски да бъде шампион? Едва ли някой е очаквал с Крумовград да направим серия от 15 мача без загуба. Със сигурност това е много по-нереалистично, отколкото Левски да стане шампион. Този клуб има най-ценния актив - феновете. Аз съм сигурен, че с моя екип можем да направим шампионски отбор. Не е коректно да коментирам дали отборът е бил в лоша кондиция. Ние имаме наш стил на работа. Няма причина да се притеснявам дали ще можем да подготвим играчите на Левски. Смятам, че имам отличната възможност да направим добре подготвен отбор. От миналия сезон ми хареса контролът над топката и спокойствието при разиграванията. Така обаче има рискове и се случват грешки пред наказателното поле, а те трябва да бъдат избегнати. Левски трябва да бъде стабилен и солиден в защита, да не позволяваме толкова лесно да се стига до нашата врата”, каза още той.

Според него е крайно време хегемонията на Лудогорец да приключи.

"Знаете какви футболисти купуват Лудогорец чисто финансово. Крайно време е да се появи отбор, който да ги бутне от тяхното място. Аз вярвам, че ние имаме нужното. Футболът е бизнес и не трябва да взимаме играч без европейски паспорт. Не трябва да плащаме заплата на играч, който не можем да ползваме. Няма нещо, което да ме притеснява и съм наясно каква е ситуацията в България. За Левски е минус, че няма да играе в Европа. Това е загуба за нас, защото тези мачове помагат на отбора да израства бързо. Правим всичко възможно селекцията да приключи максимално бързо", допълни Генчев.
Двама пък са играчите, със сигурност напускащи „сините”. Левски ще се раздели с капитана си Андриан Краев, който е с изтичащ договор, както и с перманентно контузения мароканец Билал Бари. Третият, потенциално изходящ, е панамцът Хосе Кордоба, когото слухове, добри пожелания и малко факти разнасят по трансферната география – от Глазгоу Рейнджърс до Норич, а и до Турция, разбира се.

"На позициите, на които търсим нови футболисти, с никой все още не сме се договорили. Не е толкова лесно да се направи трансфер, но има футболисти, с които се говори. Те ще бъдат от голяма помощ. Относно вратаря - разговори се водят с чужденец", уточни Генчев.

Титуляр под рамката през последните две години е Пламен Андреев, но юношата на Левски допусна някои сериозни грешки, които доведоха до срив във формата и загуба на увереност. Иван Андонов пък показа фатални неточности в дербито с ЦСКА и е далеч от титулярното място.