0

С партак Вн постигна много важна победа в битката за оцеляване, надделявайки над прекия конкурент Септември Сф с 2:0. Така „соколите“ събраха актив от 16 точки, но въпреки това са последни. Столичани са 13-и с 22 пункта.

Отборът, воден от Димитър Димитров-Херо, поведе с 1:0 в 9-ата минута. Вратарят на Септември Сф Димитър Шейтанов допусна много груба грешка. Той се забави с изритването на топката, а Денис Баланюк го пресира. Шейтанов изрита топката, но право в тялото на Баланюк, след което топката влезе в мрежата му

Националът Иван Йорданов отправи много хубав удар от разстояние в 15-ата минута, топката рикошира в главата на Иван Арсов и стана много коварна за вратаря Димитър Шейтанов, който обаче изби майсторски.

Малко по-късно „соколите“ изпълниха ъглов удар, Бен Карамоко скочи, а Шейтанов опита да улови, но неуспешно. След това топката отиде в капитана Пламен Димов, който стреля от движение, но над напречната греда.

След час игра на „Коритото“ дойде и най-спорният момент. Атанас Кабов центрира в наказателното поле на Спартак Варна, но топката срещна дясната ръка на Виктор Митев. Съдията Васимир Ел-Хатиб първоначално не отсъди дузпа, но реферът на ВАР Валентин Железов го привика, за да преразгледа ситуацията. Васимир Ел-Хатиб обаче потвърди своето първоначално решение и не даде дузпа за Септември Сф.

В края на мача двата тима си размениха по едно положение. Първо резервата на столичани Валентин Йосков стреля право във вратаря Иван Дичевски. След това пък Родни Антуи излезе сам срещу Димитър Шейтанов, но не успя да го преодолее.

Ромееш Ивей сложи точка на спора в 90-ата минута. Димитър Шейтанов сбърка при изнасянето на топката, тя се озова в Иван Йорданов, който веднага подаде за Ромееш Ивей. Панамецът стреля от движение и вкара много красиво за 2:0.

След мача, явно бесен от решенията на съдията Васимир Ел-Хатиб, треньорът на столичани Светослав Петров влезе в спор с колегата си от Спартак Вн Димитър Димитров-Херо. В крайна сметка двамата се разделиха приятелски.