0

Т ехническият директор на Лудогорец Козмин Моци засипа с похвали десния бек на румънския национален тим Андрей Рациу. „В Лигата на нациите на първо място спечелихме десен бек. Мисля, че Рациу ще бъде дългосрочен вариант за националния отбор, той е много добър играч“, коментира Моци пред румънското издание Sport.ro, цитиран в днешния брой на вестник "Мач Телеграф".

Друг е въпросът дали този футболист може да премине в Лудогорец. Рациу е оценен на 1 милион евро и е част от испанския втородивизионен Уеска. Договорът му е до 30 юни 2024 г. Играл е за Виляреал и АДО Ден Хааг. В момента Лудогорец има цели трима десни бранители – ветеранът Сисиньо, норвежецът Аслак Фон Витри и словенският национал Жан Карничник. Но това в никакъв случай не означава, че шампионите не гледат футболисти за тази позиция.

Колкото до днешното гостуване на Локо Сф в „Надежда“ треньорът на шампионите Анте Шимунджа възнамерява да даде почивка на някои от титулярите си. Такъв е случаят с националите Кирил Десподов, Антон Недялков, Жан Карничник, които записаха по две срещи за своите родини само в рамките на няколко дни. Срещата с Локо Сф е генерална репетиция за Лудогорец за гостуването на ХИК Хелзинки, което е на 6 октомври.