0

Л евски победи Арда (Кърджали) с 3:0 в среща от 24-ия кръг на Първа лига и излезе на 4-о място преди паузата, която сега се отваря за календара на националните отбори. 

Мачът бе знаменателен за треньора на гостите Станимир Стоилов – негов 250-ти у нас като наставник. „250 мача в елита на България? Това е моята Родина, тука е започнала моята кариера. Винаги съм бил щастлив и доволен, че мога да водя Левски“, коментира Мъри.

„Аз лично се радвам. Даже не знаех, че имам 250 мача. Сираков ми каза това. Не е малко, когато сериозна част от тях са били начело на Левски. 

Нашата задача е да радваме хората, а мачовете се трупат с времето напред", коментира  опитният наставник на "сините".

„Единственото, което не ми харесва е, когато има такива месеци, в които терените са ужасяващи. 

И тогава не ми е приятно, но сега след паузата през март вероятно условията ще се подобрят още.“

В мач №250 на Стоилов „сините“, играли в жълтия си екип, имаха прекалено лесен мач и не срещнаха никакви проблеми от иначе крепкия до днес отбор на Арда.

"Първо, наистина искам да кажа, че това беше един успешен следобед. Една добра победа за нашия отбор срещу един доста стойностен и стегнат отбор като Арда. 

Естествено, в паузата за националните отбори ще влезем в добро настроение и победа с 3:0. 

Общо взето, от показаното в играта мисля, че победата ни не будеше съмнение. По-доволен останах от първото полувреме, когато отбелязахме и двата гола. Имахме и още ситуации за реализиране. Но един добър мач", започна Станимир Стоилов.

"Да не пропусна да благодаря на отбора на домакините, че въпреки атмосферните условия, се погрижиха теренът да бъде полят преди мача и на почивката. 

Което показва, че когато искаш да градиш отбор, ти създаваш максимално добри условия за игра и на противника си. Има стадиони, където отиваме, а имат възможности, но за да не се облагодетелства бързия футбол, не поливат терените. 

Така че Арда в това естество показват европейско поведение и явно тука искат да градят европейски отбор. 

За нас беше важна победа, за да се върнем отново на пътя на победите с убедителни резултати. Имахме преди това горе-долу същите игри, но ни бягаше резултата. Сега мисля, че просто успяхме да си реализираме част от положенията".

На въпрос дали бразилците вече намират себе си след попаденията на Роналдо и Рикардиньо днес, той каза: "Мисля, че целият отбор започва да напипва ваксата за играта в атаката, не само бразилците. 

На тях това им е и задачата – да бележат голове, да играят добре, да се борят. Не е важно кой ще отбележи, а е важно отборът да играе добре, организирано и дисциплинирано, както днес. 

Мисля, че с подобряването на терените ще имат и по-добра възможност да покажат техническия си арсенал, да играят по-силно. 

Имаше по-добра организация в средата на терена и във фаза защита, където бяхме почти безупречни и това носи успех на отбора. Така че организацията и дисциплината в отбора бяха на добро ниво.

Общо-взето стабилна защита от нас, но това не е максимума на тези защитници. Тази отбрана може да играе още по-убедително и още по-добре. Има къде да работим, къде да се развиваме и да градим. 

Всички казват: не може да имаш трима национални състезатели в защитата и да имаш притеснение. Те са длъжни всеки мач да играят добре. Важното е отборът да запази колективните си действия".