0

Т реньорът на Левски Станимир Стоилов даде съвети на собственика на Локомотив София Иван Василев както за разпределението на билетите на стадиона на „железничарите“, така и на каква цена да се продават.

Утре от 18:45 ч. Локомотив приема Левски на своя стадион, като за агитката на „сините“ бе обявено, че се отпускат 1300 билета на по-висока от обичайната цена.

"Не мисля, че бройката билети, която Локомотив ни отпусна, ще повлияе на привържениците на Левски. Нашите фенове пак ще бъдат там и пак ще се чувстваме домакини. За мен тези ограничения не са нормални. Като гледам (стадион) "Локомотив" е “претъпкан” постоянно, така че явно с тази цел се правят ограниченията", заяви иронично специалистът от Хасково.

"Не можем изкуствено да спираме феновете. Ненормално е да има различни цени за феновете за двата гранда. Не знам от какво е породено. Трябва да питате собственика на Локомотив. Но щом така са решили. . .Това под никаква форма няма да окаже влияние на присъствието на нашите привържениците", убеден е Стоилов.

Той потвърди желанието на клуба мачовете от първенството и за купата през тази година да приключат до 30 ноември. От Левски са изпратили такова искане до БФС, но все още нямат отговор. “Сините“ се разбързаха да наваксват отложените си мачове в Първа лига – те поискаха това заради участието си в Лигата на конференциите, приключило след плейофа с малтийците от Хамрун. Левски има най-малко мачове преди 10-тия кръг в първенството – 6.

Нападателят на Левски - Билал Бари, получи контузия на днешната тренировка на отбора и най-вероятно пропуска мача с Локомотив София, според Gong. Мароканецът участва в мачле, но не го завърши, а излезе от терена с помощта на лекарския екип и се прибра в съблекалните. Той дори  беше посетен от собственика на клуба Наско Сираков. В заниманието участие взеха бразилците Уелтън и Роналдо, които се готвиха на облекчен режим в последните дни. Отделно от основната група тренираше Жереми Петрис, който със сигурност няма да играе в събота. 

 

Иначе Стоилов очаква “отлично столично дерби“ при гостуването на Локомотив в мача от десетия кръг на Първа футболна лига утре от 18:45 часа. 

"Локомотив София - Левски винаги е бил отлично столично дерби. Малко позавехнало през последните годините, най-вече заради лъкатушенето и на двата отбора. 

Но винаги са ставали истински битки между двата отбора, истински дербита. Локомотив направи сериозно израстване откъм игрови стил и облик, откъм резултати. 

Направиха добра селекция през тази година, опитват се да играят комбинативен и добър футбол. През миналия сезон също имаха стабилен отбор, но изпитваха затруднения най-вече с резултатите. 

Сега взеха доста добри играчи и имат отбор, който може да създаде напрежение на всеки.”

Хасковлията знае с какъв състав ще излезе срещу Локо, но не го каза на журналистите. 

"Уелтън и Роналдо са здрави, бяхме им дали ден-два почивка. Те ще се включат в тренировката днес и в мача утре. Имам яснота за състава, който ще участва в срещата. Знам как трябва да изглеждаме. Въпросът е да го покажем по най-добрия начин на терена. 

За първи път в нашия отбор се създаде една група от 14-15 души, които имат нормална конкуренция за титулярните места. Задачата на футболистите е да играят по най-добрия начин, а ние - да изберем тези, които ще стартират", обясни Стоилов.

Той очаква и по-различна настройка от Локомотив, в който играят доста бивши футболисти на Левски, а треньори на "железничарите" са бившите играчи Станислав Генчев и Живко Миланов.

"В Локомотив има доста бивши играчи на Левски. Нормално е да има допълнителна мотивация в тях. Лично аз се радвам, че мои бивши колеги като Живко (Миланов) и Станислав Генчев са треньори, работят на добро ниво. Въпросът е и нашите футболисти да бъдат максимално готови за мача", каза Стоилов.