0

Треньорът на Левски Станимир Стоилов обобщи равенството 2:2 със Спартак във Варна с лаконичното: „Стана добро шоу за гледане, но не добро за нас като резултат“. „Жълтите“ (Левски игра в жълто) на два пъти повеждаха чрез Филип Кръстев, но допуснаха домакините за изравнят.

"Да, за съжаление не успяхме да спечелим. Общо взето имаше добра футболна битка и от двата отбора. Стана добро шоу за гледане, но не добро за нас като резултат.

Общо взето имахме възможността и шанса да поведем, но допуснахме грешки, при които противникът лесно можеше да ни върне гола. 

На такъв труден за игра и лош терен, когато поведеш, не трябва да допускаш грешки и го знаем, но за съжаление този път допуснахме два гола.

Не можахме също така, според мен, да създадем и достатъчно голови положения. 

Спартак имаха достатъчно амбиция и достатъчно мотивация, и те отбелязаха два красиви гола, така че беше хубаво за гледане, но неприятно като резултат за нас".

Треньорът на Спартак Варна Тодор Киселичков пък съжали за изпуснатата победа над носителя на Купата на България.
"За съжаление не успяхме да спечелим мача. Излязохме с тази нагласа. Мисля, че добре се подготвихме за самия двубой, имахме игрови план, който успяхме да изградим, донякъде нещата, които бяхме запланували, се получиха доста добре“, отчете бившият халф.

„Отборът на Левски е изключително силен. Аз мисля, че точката, която спечелихме в този мач, ще ни даде още повече увереност занапред и мисля, че имахме нужда от такъв мач. В общи линии откъм страст, желание, създадени положения е може би най-силният мач, изключително допринася и публиката, която много ни помага. 

Това те задължава да тичаш, да се бориш, да покажеш всичко, на което си способен. Не мога да го определя като най-силния мач, искам най-силният мач тепърва да предстои и работим за това нещо.

Не знам дали съм изненадал отбора на Левски като постройка, но нашата идея беше да бъдем компактни. Знаехме, че отборът на Левски ще излезе високо да ни пресира и ние по най-бързия начин трябваше да осъществим преход в атака и да вкараме топки зад гърба на техните защитници, за да може нашите нападатели да имат предимство в самата ситуация. 

Имаше ситуации, в които това нещо сработи, понякога не се получаваше това, което бяхме запланували, но пак казвам, че според мен се представихме добре. 

Държахме отбора на Левски в напрежение, бяхме постоянно в играта, дори накрая имахме възможност да спечелим и мисля, че е позитивен мач за нас.

Виктор Митев ми каза, че са го ударили в слепоочието. В съблекалнята е в добро състояние, дано всичко да е нормално."