0

С лед като стадионите са почти пълни и хората си харесват Левски значи сме свършили най-важната задача, но трябва да подобрим резултатите и класирането. Отборът успя да прескочи доста от етапите си на развитие, за да постига победи и да печели трофеи. Това заяви старши треньорът на футболния Левски Станимир Стоилов в интервю за предаването "Домът на футбола".

"Имахме добри прояви в европейските мачове, но дойде и футболният шок - отпадането от Хамрун. За да сме постоянни и да сме Левски, до лятото значително трябва да развием завършващата фаза и да не допускаме дори една грешка в защита. 

През лятото Левски да изглежда готов за битка за титлата. Повечето неща, които минаха през годината бяха със знак плюс. 

Съжалявам единствено, че отпаднахме така нелепо от Хамрун. В крайна сметка имало е да се случва. Но това не отблъсна хората. 

Има вече доверие в работата, която вършат хората в клуба. 

Огромни задачи също се свършиха хората в Левски, от привържениците и остава да направим последните стъпки.  Допускаме малко ситуации пред нашата врата, но обикновено се случва гол, а трябва да се замислим и върху дузпите, защото се оказват прокоба за нас", коментира Стоилов.

"Хората се върнаха на трибуните. Те показаха, че когато нещо е поставено на истинска, честна основа, те са на стадиона. 

Левскарите имат по-друго мислене. Върнахме се към корените си и историята си. Получи се една голяма сплав между отбор, привърженици и клуб. Това не трябва под никаква форма да се нарушава. 

Имаше доста мачове, които изиграхме на високо ниво, но винаги се целя в най-добрите, за да се сравняваме. Показахме прекрасно лице срещу Лудогорец и ЦСКА, както и в двата мача срещу ПАОК. Мисля, че показахме футбол, който радва окото“, преценява Стоилов. 

"Ние стартирахме под дъното, не на дъното. С огромни задължения, както и отбор, който губеше през мач на „Герена“, а да не говорим за дерби мачовете. 

Надградихме изключително бързо тази година. Скокът е огромен, който направи клубът и е видно и от финансите на клуба, и играта на терена“, отчете хасковлията.


"Има доста варианти Левски да бъде спасен. Единият бърз начин е богат инвеститор или нов собственик, както вие го наричате. 

Вторият начин, който можеше да стане е ние левскарите да си съберем дълговете. Най-добрият вариант е всички да помагаме, според финансовите възможности на хората. 

И третият начин е евентуално е чрез заеми, но за това не съм толкова наясно. 

Сираков е собственик на Левски в момента, така че той е човекът, който евентуално ще одобри смяната на собствеността. 

За хората, които евентуално ще инвестират, би било нормално те да решат как ще се развива Левски. 

Ако продължи в същия формат, ние трябва да вложим двойно повече усилия, за да оправдаем доверието. От лятото със сделка или не Левски трябва да се бори за титлата", завърши Стоилов.

Източник: БТА