0

Т реньорът на Левски Станимир Стоилов говори както за контролата със Струмска слава, така и за бъдещето на клуба, след като се разбра, че сделката с "Юнайтед Груп" пропадна и няма да има нов сериозен инвеститор.

"Това бяха основно футболисти, които нямат игрови минути. Получиха игрова практика. Доволен съм от представянето, особено през първото полувреме. Имаше добра динамика, добро желание, въпреки че теренът отново беше замръзнал. Стараха се футболистите много, младите също поиграха, беше добра тренировка", каза специалистът.

"Не е приятно, когато в дълъг период от време се чакат положителни решения за клуба. В тези дни ще мислим и ще видим как клубът ще направи следващата стъпка. 

Все още нямаме в главата никакви идеи, водим някакви разговори. Когато имаме решение, ще излезем и ще кажем как трябва да продължим напред.

Това, което трябваше да свършим през тази година и половина като клуб, за да изчистим всички ангажименти, за да предоставим чист клуб на бъдещите инвеститори, успяхме да го направим. Решението беше извън нашите възможности и се дължи на задължения, които са били натрупвани преди това", коментира Стоилов.

"До един-два дни ще стане ясна стратегията. След като бяхме докарали нещата до наистина важна стъпка за Левски и за българския футбол, да стане нормален европейски клуб със собствен стадион и без данъчни задължения, сега ще се опитаме с наши средства, ще търсим нови хора да помагат.

Срокът беше кратък от вчера до днес и не може да се каже нищо генерално. Ясно е, че всички левскари трябва да излезем от този труден исторически момент заедно. Мисля, че ще намерим средства с общи усилия. Тежко ще бъде. Нашият план е да представим стратегия пред хората - честно и открито. Естествено, че се нуждаем от всеки левскар", призова той.

"За лиценза не мога да ви кажа, това може да го уточни господин Ивков по-конкретно. Покриваме си текущите разходи. Твърде дълго се проточи тази сделка. 

Имахме възможност и да финализираме един-два трансфера на наши играчи в европейски клубове. Предпочетохме да запазил отбора, но нищо не подсказваше такъв край. Имахме добра комуникация между евентуалния инвеститор, клуба и държавата, но не се получи. Имаше одит в клуба, няма сделка. От това по-прозрачно няма" категоричен бе той.

"Не съм притеснен. Ако не намерим наши средства или спонсори, винаги можем да разчитаме на подкрепата на левскарите. 

Неведнъж и два пъти привържениците спасяваха клуба. Жокерът "левскари" гарантира бъдещето на клуба. Последните месеци не сме прибягвали към допълнителни кампании. Беше изключително страшно преди година и половина, когато започвахме. Голяма част от задълженията в момента не са лицензионни" завърши Станимир Стоилов.