0

А бсолютно налудничаво е да започваме първенството на 11 февруари. Това е престъпление спрямо футбола, отсече треньорът на Левски Станимир Стоилов след като „сините“ биха в контрола с 4:0 Гълф Юнайтед с бившия играч на Арсенал и Ман Сити Саня.

Головете вкараха Ван дер Каап (8, 54), Уелтън (62) и Марин Петков (82).

Пред клубния тв канал Стоилов се спря повече на обзор на подготовката в Дубай, нивото на отбора и очакванията за сезона у нас.

“Нашата държава е абдикирала от футбола вече много години, но и ние нямаме голямо желание да я притискаме, защото обикновено се слагаме на властимащите и да не разсърдим някого. Караме я ден да мине, друг да дойде”, отбеляза Мъри.

"Отдавна искам да направим всички една дискусия, да намерим решения, да видим кои са положителните, кои са отрицателните неща, но никой нямаше огромно желание. Сега се сещаме за тях, като видим леда и снега. 

Качеството и нивото на футбола пада изключително много. Условията няма да бъдат нито за игра, нито за фенове, нито за журналисти. Ще бъдем като ескимоси. Първенството в България за мен започва след 10 април", категоричен е специалистът.

„Всички отбори тренирахме при добри условия, а сега ще играем при отвратителни условия“, заключи Мъри.

Треньорът оцени и новите в отбора.

"Като работа, като желание съм доволен. Остава по-бързо да влизат в изискванията на Левски. Рикардиньо отбеляза и днес хубав гол, който беше несправедливо отменен. 

Но за нападател е важно и да подава, не само да завършва. Асен (б. а. - Чандъров) се старае и на двете позиции - напредва да промени най-вече дребните детайли, за да влезе в стила на Левски. 

Кристиан (б. а. - Димитров) стартира доста добре като начало, но след това получи лека травма и все още не искаме да рискуваме с неговото включване. 

Той има дълъг период, в който не е играл и аз още през зимата му казах, че очаквам да получи дребни травми, които да го отклонят от пътя. Но трябва да прояви характер. Иначе и тримата се стараят доста", е оценката на Стоилов.

“Изключвам контузията на Петрис, която затрудни отбора в конкуренцията и да бъдем по-мобилни в защита. Сега остава да се върнем е да влезем по най-добрия начин в първенството. 

Защото каквато и работа да сме свършили на подготовката, ако не влезем добре в първенството, тя не може да се оцени подобаващо", сигурен е Стоилов.