0

Н а „Герена“ трябва не само да заровят томахавките на войната, но и да спрат да говорят колко е тежко положението им. В противен случай „сините“ могат да си докарат сериозни проблеми с играчите у нас, които са набелязали за лятната си селекция.

Както „Мач Телеграф“ вече писа, един от тях е Мартин Стойчев. До момента десният бек има 14 мача с екипа на Септември Сф. Станимир Стоилов обаче не е единственият, който му е хвърлил око. Същото важи и за Ботев Пд, както и още два отбора от елита.

„Канарчетата“ дори са пратили конкретна оферта за таланта преди затварянето на трансферния прозорец. Смята се, че тя е била доста добра. Шефовете на Септември са я отхвърлили заради обещанието от „Герена“, че ще си стиснат ръцете за Стойчев през лятото. Не е ясно обаче дали ще издържат тогава, ако „сините“ не успеят да си стъпят на краката.

От Ботев Пд пък искат и да си отмъстят, след като се смята, че Левски са взели предимство пред „канарчетата“ и при друг играч – Чебраил Макрецкис. Халфът на Пирин дори бе чакан на „Герена“ още сега, но сделката пропадна в последния момент. Твърди се, че столичани не са намерили свободни 50 000 лева, за да завършат сделката. „Надавям се, че от лятото ще дойде при нас“, обяви Стоилов. Тогава Макрецкис става свободен агент. Той обаче трябва да удържи на думата си пред „сините“, че ще предпочете тях. А това ще стане доста трудно, ако продължава да играе силно, а на „Герена“ ври и кипи. 

Иначе в Левски все още не могат да постигнат успехи около раздялата с Анте Блажевич. „Сините“ правят опити да го пласират поне под наем в Русия. Иначе, както е известно, той се е запънал и отказва да си тръгне докато не вземе на куп парите, които има да получава по договор.