0

С метките на Ботев (Пловдив) са запорирани за неплащане по договори с фирми и физически лица, обяви собственикът на фирмата, отговарящата за строителството на стадион "Христо Ботев" - Илиян Филипов. 

Той излезе с официална позиция, в която заяви, че започва демонтаж на турникетната система на "Колежа" заради липса на плащане към него от страна на клуба, но увери, че и без нея съоръжението ще отговаря на изискванията за провеждане на мачове от вътрешното първенство. 

"Уважаеми привърженици на Ботев,
Днес започнахме демонтаж на поставената от мои служители на стадион "Христо Ботев" турникетна система, която е извън обществената поръчка. По договор с футболен клуб Ботев трябваше да получим плащане, което обаче не се случи, въпреки отлаганията и многократните уверения.

ПФК Ботев още не са платили сумата по договора за изграждането на скайбоксовете, които също са извън обществената поръчка, въпреки че голяма част от тях са продадени за сезона. Заради финансови затруднения на клуба сме сключили договор за разсрочено плащане, но и той не се спазва и два месеца няма никакво плащане.

В същото време аз съм платил всички необходими материали, плащам заплати и осигуровки на служителите си. Именно заради некоректното отношение реших да предприема тази крайна мярка и турникетната система ще бъде демонтирана и оставена на стадиона. Искам да уверя всички, че стадион "Христо Ботев" може да функционира за мачовете от efbet Лига и без тази турникетна система.

Към момента сметките на ПФК Ботев са запорирани за неплащане по договори с други фирми и физически лица. Категорично искам да заявя, че турникетната система ще бъде монтирана отново при спазване на договора от страна на ПФК Ботев", се казва в позицията на Илиян Филипов. 

По-рано днес, от фирмата, отговаряща за строителството на стадион "Христо Ботев", обявиха, че са започнали монтирането на фермите за козирката на Южната трибуна на съоръжението и продължават работата си по довършването на цялостната козирка. 

Източник: БТА