0

О тборът на ЦСКА замина за подготвителен лагер в Австрия без новото си попълнение Сейни Санянг. Гамбийският ляв бек не получи виза и ще се присъедини по-късно към подготовката, като дотогава ще се готви в София с дублиращия отбор. 20-годишният младок дойде от ФК Хоукс, а за правата му "червените" са платили 100 хил. евро, обяви журналистът Фодей Мане, който първи разкри трасфера на левия бек на "Армията". 

В групата за Австрия липсват ангажираните с националните си отбори състезатели и тези с контузии.

"Червените" ще се подготвят в градчето Фулпмес, където проведоха и миналогодишната си лятна подготовка на 937 м надморска височина в Алпите.

Съставът на Саша Илич ще остане в Австрия до 9 юли и ще изиграе четири контроли: 27 юни срещу Ботошани (Румъния), 1 юли срещу Базел (Швейцария), 4 юли срещу Карабах (Азербайджан) и 8 юли срещу ВСГ Тирол (Австрия).

Вторият капитан на ЦСКА Иван Турицов все още не е напълно възстановен от контузия, заради която пропусна последните мачове на националния отбор, но замина с отбора за Австрия. "Силно казано съм се възстановил, сега тепърва започвам тренировки“, уточни той.

„Благодаря на феновете, усетих голяма подкрепа след пропуснатата дузпа, беше важно да станем шампиони, но не успяхме“, добави Турицов.