0

Х осе Кордоба трябваше да е готов за дербито с ЦСКА 1948 в неделя, но най-вероятно завръщането му на терена ще се отложи за пореден път. Вчера стана ясно, че Елин Топузаков ще продължи да крои състава си без него. Според запознати причината за това е само една – страх. На „Герена“ се притесняват да не му се случи нещо и това да стане причината да се провали евентуален негов трансфер в чужбина. „Една малка болка – може да стане голяма беля“, категорични са в Левски, пише днес вестник „Мач Телеграф“.

Както е известно, този път мърдане няма да има. „Сините“ ще бъдат принудени да се разделят с Хосе, за да си помогнат за бюджета за следващото първенство. Кандидатите за него се очаква да бъдат същите. Още повече, че и няма какво повече да му гледат. Всички са запознати отлично с качествата му. 

Кордоба се контузи преди дербито с ЦСКА, завършило без победител. Той не е взел участие в нито един от мачовете, откакто Елин Топузаков замени Станимир Стоилов. Преди това националът на Панама бе изтъкнат и като една от най-сериозните причини за бурята, която се разрази между силните фигури в Левски. Бившият изпълнителен директор Иво Ивков твърдеше, че „сините“ е трябвало да се разделят с него и да платят с парите част от дълговете към НАП. Останалите от ръководството обаче са били на мнение, че не трябва да се бърза и да се чакат по-добри оферти за Хосе през лятото. Кордоба в момента се оценява на 2 милиона евро. Според „Трансфермаркт“ по-скъп от него е само Филип Кръстев – 4 млн. Фуфо обаче не е собственост на Левски.