0

Р ъководството на Локомотив Пловдив ще направи всичко възможно, за да не изпусне без пари в края на сезона една от звездите си - Джовани. Контрактът на бразилеца изтича през лятото, което означава, че от началото на следващата година халфът ще може да преговаря с други клубове и евентуално да напусне Локо като свободен агент. На "Лаута" са твърдо решени да не позволят това, пише днес в. "Мач Телеграф".

Клубът ще стартира финални преговори за удължаване на договора на Джовани поне с един сезон. Ако това не се случи, "черно-белите" шефове ще опитат да продадат бразилеца през януарския трансферен прозорец. Има информации, че и родни клубове са готови да купят халфа, но за незначителна сума. Това вероятно ще накара Локо да търси пазар на Джовани зад граница.

Междувременно преминаването на вратаря на Локо Динко Хоркаш в Лудогорец е почти на 100-процента сигурно. Сделката, за която "Мач Телеграф" първи съобщи, вероятно ще се потвърди официално още преди края на годината. Шефовете на Локо пък вече търсят нов вратар. Първи избор на "черно-белите" е стражът на Септември София Димитър Шейтанов, който прави страхотен сезон. Втори в списъка на "смърфовете" е вратарят на Етър - Мартин Величков.