0

С лавия завърши наравно 1:1 с Локомотив и запази преднината си от три точки срещу пловдивчаните в класирането на българската футболна Първа Лига. Мачът се игра на стадиона в Овча купел на терен, който на места беше леко мочурлив заради снега и дъжда тази седмица

След 18-ия кръг "белите" са пети, а "смърфовете" се изкачиха с две места до шестото.

Славия и Локомотив Пловдив направиха 1:1 с 2 гола с глава
Славия Локо Пловдив Славия Локомотив Пловдив Славия Локомотив Пловдив
12

В 35-ата мин. дясното крило на Славия Кристиан Добрев изпусна Йосип Томашевич при центриране на Лукас Салинас и хърватинът даде преднина на Локо.

5 минути по-късно Добрев бе оставен сам в наказателното поле на гостите при подаване на Радослав Кирилов и бе точен също с глава за 1:1.

Първото полувреме реферът пренебрегна претенции на гостите да дузпа и отмени техен гол.

След почивката най-чистото положение за гол имаше Емил Стоев от Славия, който не успя да се разпише в 59-ата мин.

Треньорът на домакините Златомир Загорчич съжали, че Стоев се е схванал сам срещу вратаря. "Емил Стоев трябваше да отиграе по-добре ситуацията, но теренът наистина беше много тежък", каза Загорчич. "През първото полувреме и двата отбора имаха ситуации, отбелязахме си и по един гол. През второто ние имахме повече положения и можехме да спечелим мача, но не вкарахме. Заслужено 1:1 се получи, а за нас остава да съжаляваме за пропуските."

Недоволство от терена изрази и колегата му от Локо Пловдив Александър Тунчев. "Теренът доста затрудни двата отбора и за съжаление сякаш имаше повече единоборства", бе първият му коментар пред "Диема Спорт" след мача. "Стана труден мач. Имахме нагласата да победим, но на този стадион играем трудно, а и Славия се представя много добре през този сезон. Остана ни още един мач и той е срещу Ботев Враца. Не бива да ги подценяваме, защото те могат да ни изненадат".