0

С тарши треньорът на Лудогорец (Разград) Георги Дерменджиев се спря на казусите с Пластун, Текпетей и Доминик Янков преди заминаването на отбора за лагера в Турция. 

"Всички футболисти са на линия, нямаме проблеми преди заминаването и аз лично се надявам да мине ползотворно тази подготовка. И важното е да бъдем добре подготвени, но още по-важно е да нямаме контузии“, обясни Дерменджиев за състоянието на футболистите.

Попитан дали се очакват нови попълнения, пловдивчанинът отговори завоалирано, както можеше да се очаква: „На този етап сме това, което сме в момента. Още на пресконференцията преди дни спортният директор Георги Караманджуков каза, че има много спекулации по въпросите с трансферите. 

Така че информацията, че ще привличаме вратаря на Рапид (Букурещ) Хорациу Молдован, също е спекулация. 

Що се отнася до Антон Недялков, който има за решаване здравословен проблем на крака, той ще се присъедини към нашия отбор директно в Турция".

За контролите в южната ни съседка и наситения календар на старта Дерменджиев сподели: „Доволен съм от подбраните съперници за контролните мачове. Аз предпочитам силни противници за този тип мачове, за да можем да премерим сили и да видим докъде сме стигнали.

За нас е по-добре, че така започваме – със състезателен мач за Суперкупата (с ЦСКА 1948), защото на 15-и февруари имаме мач със Сервет. Така че ще имаме поне един официален мач".

За Игор Пластун, който не е в отбора, Дерменджиев не пое отговорност: "Аз не мога да кажа нищо по този въпрос. Много преди аз да дойда в отбора е взето това решение".

За евентуалните трансфери на Доминик Янков и Бърнард Текпетей: "Бърнард Текпетей към мене не се е обърнал точно с това, че иска трансфер. За момента аз съм разговарял с него и той наистина е мотивиран да направи една добра подготовка и да се представи още по-добре през втория полусезон.

Доминик Янков винаги съм го харесвал и има качества да играе, както и за израстване, но аз имах специални разговори с него. 

Така че той трябва да си оправи отношението към тренировъчния процес, обясни Дерменджиев.

Източник: БТА