0

И гривият витошки вятър се включи много активно в ранния мач от 21-я  кръг ЦСКА 1948 – Арда Кърждали, завършил 1:0 за домакините.

Посоката му беше откъм сектор А към В, а поривите му правеха всяко центриране  неуправляемо. 

Най-забавно за неутралните зрители, но не и за изпълнителите, бяха изпълненията на ъгловите удари. Вятърът бе толкова силен, че закрепените на еластична връзка прътове се клатеха почти до земята, а на няколко пъти излетяха и червените флагчета, нахлузени на тях. В един от случаите при корнер на Арда отдясно след почивката с връщането на флагчето върху колчето се заеха тъчреферът, момче, връщащо топките, и двама играчи на Арда. След като импровизираният колектив се справи с това дойде време за изпълнението на ъгловия удар.

В Бистрица при много силен вятър ЦСКА 1948 удари 1:0 Арда с гол след корнер (ГАЛЕРИЯ)
ЦСКА 1948 Арда Бистрица ЦСКА 1948 Арда Бистрица ЦСКА 1948 Арда Бистрица
101

Точно корнер в крайна сметка реши мача: в 70-ата мин. Центрирането на Русев отдясно бе засечено неспасяемо с глава от изпуснатия Елитон, като пред него Бидунга и Чочев увлякоха бранителите.

"Отбелязаха ни гол от статично положение и това реши мача“, обобщи треньорът на Арда Тунчев, бивш централен защитник. „Доволен съм от начина, по който стоеше моят отбор. Помагахме си на терена, опитвахме се, но при този вятър беше трудно движението на топката. 

По нищо не личеше, че може да загубим мача, единствената ми забележка са грешките при статичните положения“.

Колегата му от ЦСКА Тодор Янчев отдаде победата в тези условия на мъжеството и характера на играчите му. „Наистина труден двубой, в който мисля, че бяхме по-добрият отбор. За нас беше от изключителна важност да вземем победата. Малко или много загубата (от Ботев във Враца) повлия, сега победата върна увереността. 

През първото дадохме малко инициативата на Арда. Но като цяло показахме мъжество и характер.”

Бразилският защитник на ЦСКА 1948 Елитон отбеляза единственото попадение при победата с 1:0 над Арда Кърджали в мач от 21-ия кръг на Първа лига.
"Работихме цяла седмица за този мач. Те имат много качества. Първото полувреме ни беше трудно, но второто полувреме имахме контрол над играта и стигнахме до победата. 

Труден мач, както и този във Враца. Учихме се от нашите грешки, работихме много и стигнахме до тази победа. 

Целта е Европа. Имаме добри играчи, за нас е важно да печелим мачовете“, заяви Елитон.