0

Н ационалите ни играха като отбор и не се дадоха на Грузия в Тбилиси - 0:0. Пределно надъхани, в чест на пострадалия от тежка катастрофа Тодор Неделев, момчетата на Георги Иванов-Гонзо играха много дефанзивно и опълчението им даде резултат. Все пак от този съперник загубихме с 2:5 в Разград преди по-малко от 10 дни.

Още в 16-ата секунда домакините поискаха дузпа за нарушение на Андриан Краев, но такава не бе отсъдена. Домакините обаче натискаха зловещо, подкрепяни от 50 000 по трибуните. До чисти положения обаче не се стигаше.
20 минути след началото на мача Георги Миланов центрира от свободен удар към Георги Костадинов, който стреля с глава от границата на наказателното поле, но топката излезе в аут.

Основно атаките на домакините минаваха от ляво, където изключително деен бе Кварацхелия, но Иван Турицов с помощта на Георги Миланов и дори Георги Костадинов, се справиха с него през първото полувреме.
В дебютните минути на втората част нещата не се промениха и отново домакините натискаха, а ние приемахме играта в дълбоко в нашата половина. В 51-ата минута Кварацхелия се подигра с двама наши бранители и намери Микутадзе, който се измъкна и стреля, но за щастие в аут. Това бе първото чисто положение в мача. След час игра грузинците бяха много близо до гол. Първо Кварацхелия бе изведен зад защитата ни и елегантно прехвърли Николай Михайлов, който излезе напред. Пламен Гълъбов обаче с изключителна намеса изби топката току пред голлинията. При последвалото центриране отдясно Микутадзе нанесе удар с глава, а този път Михайлов се справи блестящо и изби силния изстрел.

След като видя, че се пропукваме в дефанзивен план, треньорът ни Георги Иванов-Гонзо направи подчертано защитна смяна, като извади нашия плеймейкър Илиян Стефанови го замени с вътрешния халф Кристиян Малинов. В 73-ата минута най-дейният в нашия състав – Мартин Минчев, финтира десния бек на домакините и отправи първия ни точен удар, но той не затрудни особено вратаря Лория.
За последните 5 минути Гонзо направи още една крайно дефанзивна смяна. Той извади крилото Мартин Минчев и пусна вместо него вътрешният халф Ивайло Чочев. Така в един и същ момент на терена бяхме с четирима дефанзивни полузащитници – Ивайло Чочев, Георги Костадинов, Андриан Краев и Кристиян Малинов. Това обаче даде резултат и нашите не допуснаха гол.