0

Б ългарската футболна националка Йоана Станкова смени отбора в Италия и от новия сезон ще играе за тима на Фрийдъм ФК Кунео.

18-годишната блондика от Бургас, която тази пролет отиде на абитуриентския си бал в гимназията за романски езици „Георги Стойков Раковски“ с рокля и бутонки, е една от шестте нови попълнения в новия член на Серия В.

До момента тя играеше за девойките (старша възраст) на елитния Сасуоло, завършил на 2-ро място в националното първенство в своята възраст. Тя е на Апенините от лятото на 2022-а година, може да играе и като защитник, и като халф, но вече носи екипа на женския национален тим на България. Преди да се премести на Апенините Станкова спечели титлата на България с Локомотив Стара Загора.

Тийнейджърката вкара първия си гол с националната фланелка на предишното издание в Лигата на нациите, осигурявайки победата на България над Северна Македония в Скопие с 1:0. И в момента Йоана Станкова е с националния тим на лагер, който пътува за Армения за предпоследния си мач от европейските квалификации.