0

Л удогорец взриви бомбата на трансферния пазар у нас във вторник вечер, привличайки звездата на Ботев Пд Тодор Неделев. Ясно е, че този трансфер тепърва ще бъде анализиран и коментиран, но това, което прави впечатление, що се отнася до „орлите“ е, че напук на твърденията, че в отбора не се разчита на българите, в момента вече има шестима, които могат да играят заедно на терена по едно и също време. И с тях разградчани да бъдат напълно боеспособни и да се борят за титлата. Става дума за безспорните титуляри Антон Недялков и Кирил Десподов, новото попълнение Тодор Неделев, както и Спас Делев, Доминик Янков и Георги Терзиев, които не са статут на основни футболисти, но често влизат в игра и никога не предават своя треньор. Пише в анализ на ситуацията днес вестник "Мач Телеграф".

Всъщност, след като в последните години наистина в Разград по-скоро бяха обърнали гръб на българското и от „Армията“ им се присмиваха, сега нещата се обърнаха. Единственият роден и безспорен титуляр в ЦСКА е Християн Петров, докато Иван Турицов и Станислав Шопов играят в почти всеки мач, но нямат гарантирано място сред 11-те.

Но да се върнем на Лудогорец. Само ще споменем, че при първото влизане на разградчани в Шампионската лига през 2014 г., точно шестима българи бяха титуляри в първия мач със Стяуа. Става дума за Владислав Стоянов, Георги Терзиев, Йордан Минев, Светослав Дяков, Христо Златински и Михаил Александров, което определено е добър знак за хората в Разград. Въпросът обаче е дали този тим на „орлите“ ще успее да стане шампион, защото това е на дневен ред, тъй като след грешката на „Герена“ изоставането от ЦСКА е вече 3 точки.