0

Б орислав Рупанов се наложи като основен футболист на Септември, след като бе преотстъпен от Левски. С игрите за новия си отбор заслужи и повиквателна за младежкия национален отбор. Роденият на 1 август 2004 година нападател записа вече 6 мача за Септември, в които отбеляза 3 гола. Преди това за два сезона в Левски има 7 мача. Първият му отбор е Пирин Благоевград, след това преминава през школата на Лудогорец, преди да стъпи на „Герена“.

- Бориславе, мнозина очакваха Септември да победи Спартак Варна. Смяташ ли, че заслужавахте повече от тази минимална загуба?

- Заслужавахме дори да спечелим, но това е футболът – понякога губиш, понякога печелиш. Може би бяхме малко пренавити за този мач и не ни се получиха нещата. В крайна сметка резултатът е заслужен. 

- Сега ви предстои мач с ЦСКА. Всички сочат „червените“ за фаворит. Вие съгласен ли сте?

- Вярвам в качествата на нашия отбор, а това ми дава повод за оптимизъм. Вярвам, че можем не само да вземем точка, но и да спечелим този мач. Разбира се, голям плюс за нас ще е, ако ЦСКА ни подцени. Загубата от Спартак не може да ни се отрази, тя вече е забравена.

- Този мач по-специален ли ще е за теб? Идваш от Левски и никога не си крил, че си фен на „сините“...

- Не бих казал, че е по-специален. Аз съм млад футболист и всеки двубой, в който играя, за мен е много важен. Във всеки мач съм длъжен да показвам най-доброто от себе си. Да, идвам от Левски, но съм играч на Септември и сега искам този отбор да побеждава. Предпочитам трите точки, независимо кой вкарва головете. Аз съм в Септември, за да помагам на отбора и на моите съотборници.

- Как виждаш бъдещето си? Имал ли си разговори с Левски за евентуално завръщане през зимата?

- Не съм говорил с никого от Левски. Играя в Септември докато ми кажат, давам максимума от себе си и когато свърши наемът ми в Септември, се връщам в Левски. Искам да се преборя за място в отбора. Първо искам да помогна на Септември да запази мястото си в Първа лига. След това ще мисля за Левски, но като всеки един футболист на този отбор искам да постигна успехи. Аз си ходя по мачове на Левски, левскар съм още преди да стъпя на „Герена“. Сега обаче не мисля за Левски, защото това ми пречи да се концентрирам върху представянето ми в Септември, така че в момента всичките ми мисли са насочени само към Септември.

Цялото интервю с младия талант четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"