0

И ван Колев е новият треньор на шампиона на Малдивите Мазия. Новината потвърди специалистът пред "Мач Телеграф". Вероятно той ще бъде представен официално утре, а тогава отборът стартира и подготовка за новия сезон. Договорът му ще е до края на годината. "Обадиха ми се на Ивановден и ме поканиха. Приех офертата. Това ще е ново предизвикателство, за което много се вълнувам". Новият шампионат на Малдивите стартира в края на март.

Специалистът бе без работа, откакто се раздели с Локомотив София миналото лято. Той има богат опит в Азия, в Индонезия и Мианмар. В първата държава той пристига за сефте през 1999 г., поемайки Персиджа. Българинът води 2 пъти националния отбор на тази държава, а на клубно ниво в нея е начело още на Митра Кукар, Персипура, Сривиджая, ПС ТНИ и пак на Персиджа. Колев е начело още на държавния тим на Мианмар, а с Янгон Юнайтед спечели 2 пъти титлата на страната и го води в групите на азиатския вариант на Лига Европа, стигайки и до 1/8-финал.

Интересен факт е, че Колев ще е наследник на сърбина Миодраг Йешич. Бившият наставник на Славия, ЦСКА и Литекс почина на 8 декември миналата година, а няколко месеца преди това стана шампион на Малдивите с Мазия. Това бе четвърта титла за клуба в историята му. В последните два дни пък Мазия представи три нови попълнения, а преди това предподписа договорите си с основните футболисти.