0

М ажоритарният собственик на Левски Наско Сираков, треньорът Станимир Стоилов, изпълнителният директор Ивайло Ивков, както и представители на големи фенски организации дадоха официален старта на кампанията „Левски е вечен“. Сираков сподели пред медиите, че в момента най-важното е възраждането на "сините" и те не трябва да изпускат този шанс.
„С привържениците на Левски проведохме десетки разговори и търсихме най-доброто за бъдещето на клуба. Заедно стигнахме до извода, че сега най-важно е възраждането на нашия любим клуб. Искаме Левски да е това, което познават привържениците му. Разделени нямаме шанс за възраждане. Не бива да изпускаме този шанс. Искаме да направим заедно с привържениците първата голяма стъпка към това възраждане. Можем да минаваме през тежки времена, но винаги ще сме с привържениците. Левски е вечен и това е името на кампанията. Аз съм пазител на акциите на Левски, а мажоритарни собственици станаха абсолютно всички фенове на този клуб. Аз не съм вечен, Левски е вечен. Задачата ми е след време да намеря друг пазител и преносител на акциите. Смятам, че няма по-добър пазител на акциите от феновете на този клуб. Тук не става въпрос за пари. Колкото повече от нашите привърженици повярват в сдружението, това е по-добре за клуба. Ако с Мъри не успеем да ги убедим в проекта, това е най-големия ми провал. На никой от привържениците не трябва да му минава през главата, че шепа хора иска да обсебва акциите. Затова искаме при създаването на това сдружение, да има представителност. Аз ще съм първият член на това сдружение. Там ще влязат жена ми, децата и внуците ми“

„Искам да благодаря на нашия спонсор Палмс Бет, които се отказаха от тяхното лого да стои на гърдите ни. Мисля, че за пръв път един отбор ще изиграе цял полусезон с мотото на кампания, а именно „Левски е вечен“. От вчера в социалните мрежи стигна информация, че се появява недоверие, обвинения, че има проблеми с ДМС-ите и парите не стигат до клуба. От 2020-та година, откогато е отворена тази линия, в клуба са влезли над 300 хиляди лева. Смятам, че кампанията с подновяването на членските карти не върви достатъчно добре. Призовавам привържениците за подновяване и закупуване на нови членски карти. Друг начин е с абонаментните карти. Най-важна е моралната подкрепа към трибуните и трябва да пълним стадиона на всеки мач“, каза още Сираков.

Треньорът Станимир Стоилов добави: „Всички знаем, че основният актив на Левски винаги са били привържениците. През годините тези хора са помагали, помагат и вярвам, че ще продължат да помагат. Трябва да направим така, че ние привържениците да продължаваме да издигаме Левски на висота. Искрено вярвам, че привърженици, ръководители, футболисти и треньори можем да вдигнем Левски, където трябва да бъде“, каза Мъри.

Ивайло Ивков сподели още: Никой не съм чул да казва, че тази кампания е ненужна. Надявам се тя да е най-силната и се надявам да даде начало на нов, велик Левски. След силни дебати името на кампанията ще бъде „Левски е вечен“. Заставам пред вас, за да апелирам да участвате. Напълнете стадиона физически във всеки мач. Доказахте, че можете. Ще разчитаме на виртуални билети и през новия полусезон. Още на приятелския мач с Пирин можем да го покажем. Следващото събитие, което е трагично, е кончината на нашия патрон Васил Левски. Каня всички левскари да се поклоним и да се преброим на паметника на Апостола. Да се съберем в 11:30 – 12:00 и след това да направим шествие към стадиона, където да подкрепим нашия отбор на първия домакински мач от първенството", обясни той.

„Имаме треньор, за когото левскарите си мечтаят повече от 10 години. Имаме президент, който изигра съществена роля за спасението на Левски, което още не е факт, но не трябва постоянно да мислим за него. Имаме самочувствието, защото за 4-5 месеца успяхме да извървим дълъг път. Спортно-технически освободихме петима футболисти и показахме по един интелигентен начин как да вземаме решения с наши вече бивши футболисти. Разделихме се с тях без никакви последици за клуба“, каза Ивков.

Председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян заяви:„Доволен съм, че сме седнали на една маса, беше крайно време да го направим в името на клуба ни. В последните тежки години на клуба различните фракции водехме кампании поотделно. След много перипетии и скандали вярвам, че излизаме по нов път. Този път ще ни изведе на това ниво, на което Левски трябва да бъде. Тази ни изява е сигнал не толкова, към организираните групи от левскари, а към неорганизираните фенове. 

Основната идея на кампанията е да се събират около 150 хиляди лева на месец, които ще дадат възможност на клуба и на треньора да направи Левски такъв, какъвто ние искаме да виждаме. Искам да виждам Левски, който взривява трибуните, който радва децата и възрастните, и Левски, който доминира. Главното условие го имаме и той седи между нас – Станимир Стоилов“.