0

"Случиха се непредвидени събития в клуба. Треньорът Станимир Стоилов напусна непредвидено преди най-важната част от първенството,  преди мача с ЦСКА. Заедно с него напуснаха помощниците му и това бе удар по клуба. За мое огромно съжаление - това е факт и ние трябва да излезем от тази ситуацията", бяха първите думи на Наско Сираков на пресконференцията вчера. "Треньор на Левски до края на сезона ще бъде Елин Топузаков, като той ще каже кои ще бъдат неговите помощници. Направих всичко възможно Мъри да остане в Левски. В понеделник го извиках и говорихме над един час. Предложих му в УС да вкараме човек от феновете. Той подигравателно ми каза, че ще вкарам човек от „Сини Сърца“, а аз му казах, че ще е човек от Сдружението. Казах му, че ще оставя Иво Ивков като шеф на правния отдел в клуба, само за да остане", продължи той.

"Казах му, че от една година се вижда светлина в тунела. Но той отказа. Поканих Иво Ивков в Левски, но той не може да остане в клуба, защото от доста време се държи арогантно с генералния спонсор . Без този спонсор нямаше да има Мъри, защото дават 20 млн. за 5 години. Този отбор, благодарение на работата на Мъри, нямаше да се случи без тези пари. Да забраняваш на спонсора да упражнява контрол върху финансовите неща в клуба. Да се държи арогантно и неуважително към мен, не го приемам.  Мъри го накара да ми се извини, като дори това не успя да направи като хората. Този факт за мен вече е приключил", повтори отново тезата си за раздялата с Ивков - Сираков. 

"Петър Ганев?! Преди  8 месеца един представител на спонсора подаде оставка заради отношението на Ивков към него. Петър Ганев отказа да подпише протокол за освобождаването му. Не мога да държа хора в Надзорния съвет на Левски, които блокират работата на клуба. Ако Мъри иска да се върне, вратата на Левски винаги е отворена за него. Ако иска утре да води тренировката на отбора, да заповяда. Не сме бламирали нито едно решение на Мъри и Ивков. Изпълнителният директор е правил неща без да се консултира с мен, но това е друг въпрос“, обяви собственикът на "сините".

„Винаги съм имал предвид за това, колко силно и сериозно стоя зад него. Дори след 11 мача с лоши резултати, не ми е минало през главата да го освободя“, категоричен бе Сираков.

„Разговарях с Тодор Симов и му предложих да остане като шеф на школата. Той иска да е старши треньор, пожелах му успех. Говорих и с Мечо (б.р Телкийски). От моя гледна точка съм направил всичко за Мъри, като неговото мнение сигурно е различно. Имал съм и тежки разоговори. На мен също ми е казвал, че не идва щастлив на работа, но неговите доводи са правилни. Не може да се настройваш от думите на друг човек срещу генералния ни спонсор, при положение, че те не са се намесили в нито едно управленско решение на клуба. Да пришиваш Даниел Боримиров за мен е несериозно“, отсече голмайстор номер едно на "сините"..

"Аз също нямам обяснение как за девет месеца се стигна до този разпад. Не мисля, че моментът бе избран точно, а направо безумно. Не мога да го приема лично за себе си. След мача за Купата изиграхме два фантастични мачове с ПАОК, случи се едно нещастие с Хамрун. Мисля, че проблемите започнаха преди 2-3 месеца. На срещата с Диксън заведох и Мъри Стоилов, който разговаря повече от два часа с него. Значи ли, че и Мъри е лъжец? Имах среща с г-н Шолак. Разговарях с него, разбрах, че и те са се виждали с него. Аз съм лъжец за по въпросите за разговорите за United group, а никой друг не е?", ядоса се Сираков.

"Въпросите, които ми се задават сега са срамни. Няма такъв случай в нито едно първенство. Треньор да си тръгне заради директор. Това му го обясних на Мъри. Срамна работа. Стоя с лицето си, името си в Левски. И аз имам правото да избирам хората. Ако бе поставил преди година и половина като условие, че Ивков трябва да бъде назначен, за да се върне, то сега щях да го оставя! Не знам кой слага тези въпроси в устите ви! Тези 10%, за които се говори, са лъжа", ядоса се още повече той. 

"Никога не са плащани 10% от дарения. Веднага, когато стана ясно, че може да се появи този проблем,  пратихме кредитно известие, че пари от дарения няма да се вземат", заяви пък членът на Надзорния съвет Венцислав  Димитров.

"Няма едно решение, което да са взели той или Ивков, което да е било бламирано от мен или генералният спонсор. Нито пък сме им налагали такова. Не говоря от месец с Ивков. Той и сега е изпълнителен директор.  Той има пълната свобода да действа. Ревизията, която ще му направя обаче, започва след празниците. Казах вече, че имахме оферта от друг букмейкър за 5 милиона. Намерихме генерален спонсор, който да даде 20!  И до преди 4 месеца бе хубав, а за един стана лош. Говорих с Борисов, че трябва да се дадат пари напред, за да може Левски отново да излезе на печалба. И започнаха да запълват всички дупки и ями, за които говорят днес", каза Наско.  

"Искат Наско да се махне. Да настане безвремение. Днес изплюха камъчето. Любимците да цяла България да управляват клуба. С 10%, които са им подарени! Искам да им кажа, че аз не съм Пазител на акциите, аз съм мажоритарният собственик!, Да си го набият в главите. Отпадам от Сдружението, след като няма да си платя членския внос. Това е провален проект. И той бе мой. Обявих го на първия ден, когато се появиха по телевизия. като собственик на Левски.  Исках Левски да стане отбор на привържениците. Айде, сиктир. Тези 7 в УС не могат да ги гледат феновете", побесня Сираков.

"Разговори с Хубчев не съм водил, и не съм казвал, че водя. Няма неплатена и 1 стотинка. Към футболисти, треньори, школа, персонал. Не вкарвайте решението на Мъри в това русло. Дълбоко се съмнявам, че ще тръгне да съди Левски, защото се разделяме. Каква премия за Купата? Взе я още преди година", допълни той. "Последната му заплата не е платена. Падежът е на 20-ти. Всичко останало е платено - от него до чистачката", каза пък Димитров и допълни, че Мъри не е вземал заплата единствено от датата на завръщането си до февруари миналата година. 

"Няма стотинка, за която да няма отченост. Всичко плащаме по банков път.  Правят одит на анексите и споразумения, които са подписвани.  Стоилов винаги е казвал - мен не ме мисли. Затова, когато говорихме, имах уверението на спонсорите за много неща,  присъстваше и Лъчезар Петров. и той трябваше да потвърди, че малко по-малко всичко ще се канализира и ще бъде напред. Аз бях сам на срещата с Шолак, а след това те не намериха за нужното, че и те са се видяли. Така са решили. Аз им разказах всичко", коментира Сираков. 

"Върлува в пространството, че съм на заплата, както от Левски, така и от спонсора. Това е мантра , лъжа и няма да взема заплата!. Не съм като президент на заплата като Оливер Кан и Лендойро в Ла Коруня. Вкарал съм лични пари, от които сега имам нужда, но не мога да ги искам от Левски.  Клубът си е стъпил на краката и до месеци ще покрие голяма част от задълженията. И аз не си представях, че Левски ще влезе в тази орбита. Ивков и Стоилов да кажат. Да не ми излизат и с въпроси на подставени лица - защо били нараснали дългове към НАП. Ивков е решавал плащанията", завърши собственикът.