0

Н а „Герена“ вече работят и по вариант за бюджет, подготовка и селекция без евентуално участие в евротурнирите за сезон 2024/25, призна собственикът на клуба Наско Сираков.

Както е известно, в този момент шансовете на Левски за излаз в турнирите започнаха да се изпаряват, след като „сините“ записаха три поредни загуби и вече изостават на 3 точки от четвъртото място, пише днес в. "Мач Телеграф".

То обаче ще даде възможност за участие на бараж за Лигата на конференциите само, ако Лудогорец или ЦСКА вземе Купата на България. Третото място е пък е на 9 точки и изглежда „Мисия невъзможна“.

„Голям удар ще е, ако се случи, но ще се справим и без това“, обяви Сираков от ефира на „Дарик“.

До гостуването на „Тича“ той бе твърд оптимист, че Левски ще играе едно в Европа. „Ще се класираме, ако заслужим. Да, изключително важно е за нас като клуб, за играчите, за феновете. Миналата година спечелихме между 4-5 млн. приходи от Европа“, допълни той.

„Не очаквах, че тези 3 загуби ще се случат, но всички трябва да си дадат сметка защо стана така. Нашият отбор е с къса скамейка. Имаме много малко играчи, за да може да се реагира.

Тези резултати ги отдавам на липсата на играчи заради наказания или контузии. Не сме очаквали, че двамата ни титулярни централни защитници ще се разболеят, и то тежко, в един и същ ден. Този отбор обаче може да играе футбол“, продължи Сираков и потвърди, че новата голяма цел на „сините“ е да заличат и дълговете към столична община.

Най-вече главницата, за да не се трупат лихви. „Това ще ни струва между 55 000 – 60 000 лева на месец. Искам и да погасим лихвите към НАП, макар те да не са воденичен камък. За пръв път не трупаме лихви. Миналата година по това време бяха 2500 на ден“, обяви Наско.

Той потвърди, че твърдо иска Николай Костов да води тима и през следващото първенство. „Доволен съм от физическото състояние, което показахме във Варна. Нормално бе и тази тема да се коментира, след като имаше известен срив още в мача със Славия. Изследванията обаче показаха, че сме добре. Доволен съм от работата на Костов. Едно време не бях търпелив и сменях бързо треньори. И сега не съм се променил“.

Как отговори Наско на Мъри Стоилов, играе ли покер за пари, откога не плаща "данък обществено мнение" и други теми от Левски - четете в днешния брой на "Мач Телеграф"!