0

О тборът на Аристократите прави чудесен дебютен сезон в Sofia Premier League. Тимът е в челото на SPL3 и показва много силни и постоянни игри през сезона. Лидерът и мениджър на тима Филип Джалов, който е голям левскар, разкри каква всъщност е една от рецептите за успеха. „Считам се за огромен късметлия в днешно време. Ежеседмично се наслаждавам на тренировките, които Станимир Стоилов води на ст. „Георги Аспарухов“ и мога да заявя, че изкъсо следя положителното развитие на любимия ми отбор. Там футболните величия не липсват. Освен Стоилов и Цанко Цветанов, които водят тренировките, всеки ден зрители са и Наско Сираков, Даниел Боримиров и т.н.

Мога да кажа, че тяхното самочувствие и увереност заразяват“, признава 24-годишния Филип, който от дете е левскар. „Може би съм част от последното поколение деца, които се запалиха по футбола на улицата. От сутрин до мрак обикаляхме асфалтираните игрища. Интересно е да разкажа, че е имало случаи в 5-ти и 6-ти клас да се организираме с мой съученик за футбол преди училище. Бяхме първа смяна, започвахме учебните часове в 7:30, а с моя приятел Николай Николаев се чакахме час и половина по-рано, за да играем прословутата „Виенска“. Той стигна до елита на България и играеше за Царско село“, разказа още Джалов.

Иначе Аристократите са създадени на изцяло приятелска основа. Всичко започна през зимата на 2019/20 г., когато тимът започна да играе всяка седмица поне по веднъж. Разбира се, бирата е неизменна част от менюто, особено през уикенда.

„В SPL се чувствам повече от прекрасно. Връща ме в ученическите години, когато бродихме из училищата, играейки мач след мач от училищния турнир БФСЛ. Понякога нервите са в повече, но това е нормално, спортът е нажежаващ. Все пак смятам, че феърплеят е на власт, а нашият отбор се стреми винаги да бъде надолу в класирането по „наказателни точки“. Това е и една от целите ни в турнира“, признава още той.

Sofia Premier League пък продължава да се разраства. Във вторник и сряда ще се проведе първия кръг от новата делнична лига SPL Север. Мачовете ще се играят на игрищата до ст. „Локомотив“ в Надежда. Все още има свободни места и всеки желаещ може да се запише на сайта www.spl-bg.eu.