0

„Лицата, които искат акциите, са едни и същи“, отсече собственикът на Левски Наско Сираков. Както е известно, Сдружението "Левски на левскарите" обяви в понеделник, че той трябва незабавно да депозира мажоритарния дял в клуба и да се избере президент, който да управлява. Голмайстор номер 1 се извини обаче пред всички фенове, че "сините" са били доста затвори в последно време откъм информациите за финансовото си състояние.

„Аз мисля, че цифрите, които бяха изнесени, отговориха на въпросите. Не съм отказал с никого среща на каквато и да е тема, стига да е полезна и да е добра за Левски. Винаги съм отворен за разговори. На някои от феновете трябва да им кажа, че много по-лесно с мен се говори с добро. С лошо трудно ще постигнат нещо. Не ми доказват нищо. Те вредят на Левски, но аз съм готов да разговарям с всеки на всяка тема“, продължи той.

„Няма ли сме разговор досега, готов съм да разговарям с всеки. Ако става въпрос за обида, имам 1000 причини и повече да съм обиден от тях. Въпреки всичко съм готов на разговор. Поканих ги юни и не дойдоха. Да се опитват да ме притискат, да ме рекетират за акциите – няма да стане. Да се знае. За разговори съм отворен 24/7“, каза още Сираков.

„Всичко е възможно за Божков. Чувам как едва ли не, че съм поставено лице на Божков, на Бойко Борисов. Да кажа, че Наско Сираков не е бил зависим от никого през целия си живот. Единствено съм зависим от семейството си и от никого друг. Вие ме познавате достатъчно добре. Как си представяте да съм поставено лице? Мен 12 години ме държаха извън Левски точно заради това. Не мога да бъда контролирам. Известен съм, че правя това, което е добро за Левски", категоричен бе той.

"Васил Божков не съм го чувал повече от две години. Има доста проблеми на главата си, че да се срещам с него. Аз с него се познавам от повече от 30 години. В момента, в който се наложи от името на Левски да говоря, ще проведа с него 100, ако трябва, Много вреди разделението на Левски. Това е най-болната тема в клуба. Не мога да променя мисленето на тези момчета", каза Сираков.

"Там повечето е на лична основа между мен и ръководителя им и смятам, че ще си карат по този начин. Не виждам как подписката може да ме притесни. Още преди две години и половина, когато започнахме да работим за Сдружението и те споменаваха цифри, които ако бъдат постигнати, ще им бъдат прехвърлени акциите. Те са изключително далеч от цифрите. Подписката е още един придатък на противопоставяне между феновете“, смята собственикът.

Той бе категоричен, че не търсил бившия екскурзовод на клубната експозиция, за да лобира пред феновете за него.„Никога в живота си не съм се молил на никого да се обажда на който и да е за мен. Пепи Димитров е завършен лъжец. Не го бях чувал повече от три месеца. Той ми обясняваше как Станимир Стоилов не може да е треньор, а спортен директор. В момента, в който отборът постигне неговото ниво да стане треньор. Завършен лъжец! Хората ме познават. Ще ме е срам да се обаждам на някого да агитира за мен. Не разбирам така живота си. Не го приемам. Това е огромна лъжа. Същият човек ме убеждаваше, че до една седмица ще съберем 50 хиляди члена. Нормално ли ви се струва на вас? Казах му, че не е добре“, скочи Сираков.

„Мисля, че всичко може да се случи на базата на разговори, на отстъпки в името на най-голямата цел Левски да е добре. Аз съм готов на всякакви разговори. Дали ще ми харесват, или не, няма значение. Не съм готов на ултиматуми и на рекет“, заяви още Наско Сираков.

"На живот и смърт е участието на Левски в Европа всяка година. Поне в съзнателния ми живот това е задължителна цел. В този случай още повече. Там се участва, когато го заслужиш на терена. Ние ще направим всичко възможно през пролетта да изглеждаме по такъв начин, че да заслужим участието си в Европа“, отсече бившият национал.

„Миналото лято Манчестър Сити станаха европейски шампиони и Гюндоган си тръгна без пари. Това е футболист за 150 милиона евро. Не е нищо ново под футболното слънце. Случва се във всеки един отбор. Анди Краев и Петрис имат договори за още 6 месеца. Не се знае какво ще се случи. Те трябва да си заслужат мястото в Левски. Ако треньорът прецени, може да ги използва“, коментира той по повод проблемите с Петрис и Краев.

„Защо ми задавате въпроса за треньора? Трябваше преди една година да ми го задавате. Не ми е минавало през главата да сменям Николай Костов. Резултатите са по-добри от миналата година. На 100% стоя зад Николай Костов, както стоях зад Станимир Стоилов. Той е и ще бъде треньор на Левски“, отсече той.

„Такава цел не съм поставял (б.р. – титла). Борето (б.р. – Даниел Боримиров) я постави. За мен беше очакван спадът в резултатите, не в играта. В 90% от мачовете, които не спечелихме, трябваше да спечелим с оглед показаното на терена. Безобразно ни бяха отрязани главите в определени мачове. Получиха се немалък брой непредвидени контузии на водещите ни играчи. Ние нямаме тази възможност като Лудогорец и ЦСКА да разполагаме с 25 почти равностойни футболисти. Играем с много по-малко хора. Всяка една контузия или наказание на основен футболист се отразява на представянето на отбора", каза той.

„Борето е прав, че сме най-младият отбор. Очаква се, когато напрежението натисне футболистите това да им се отразява. Не мога да съм недоволен от желанието и представянето им в повечето мачове, които не спечелихме. Ще има входящи трансфери, а и постовете, на които на първо време търси играчи, са постовете на Анди Краев и Петрис. Търсим и на други постове. Някъде сме намерили“, каза още Наско Сираков.

"Една от основните цели, които спомена Боби, е да си вземем стадиона. Това е краткосрочно основната цел на ръководството на Левски. Водим разговори с институциите. Търси се най-добрата формула за Левски – дали концесия, или друго. Важното е да е задълго. После ще водим други разговори", коментира още голмайстор номер 1 на "сините" за всички времена.

Той не пропусна и темата нов шеф на Футболната централа:  "За мен тази дата (б.р. – 15 март) е сакрална. На нея Илиана е родена. Надявам се на тази дата да се роди и нещо хубаво и добро за бъдещето на българския футбол. На този етап не правим сметка да издигаме кандидат от името на Левски. Това може да се промени. Изключително важно за нас ще е платформата, програмата, която всеки един кандидат предлага“.

„Чувам за Митко Бербатов и екипа му. Чувам, че господин Крушарски щял да се кандидатира. Димитър Аргиров също щял. Вальо Михов не е категоричен, ще проведа разговор с него. Трябва да видим всичките кандидати какво предлагат и как виждат развитието на българския футбол“, продължи Наско.

„На всички трябва да е ясно, че трябва да има огромен завои, за да се отлепим от дъното. Искам да поздравя един светъл лъч – Илиан Илиев. Това, което свърши за две седмици надхвърли очакванията ми, но не се изненадвам. Виждаме какво върши в Черно море“, завърши собственикът на Левски.